Nieuws Antwerpen Bart De Wever slijpt laatste facet van diamantproject ’t Steentje

Bart De Wever slijpt laatste facet van diamantproject ’t Steentje

Bart De Wever slijpt laatste facet van diamantproject ’t Steentje

ANTWERPEN – Dit jaar was het precies 100 jaar geleden dat Antwerps ingenieur Marcel Tolkowsky wiskundig vaststelde hoe een diamant in een perfecte briljant geslepen kan worden. De verjaardag, die in mei 2019 gevierd werd, was meteen het startschot van project ’t Steentje. De diamantsector liet één diamant slijpen door 57 bekende Antwerpenaren, één persoon voor elk facet van de briljant. Vandaag sleep burgemeester Bart De Wever als laatste zijn facet op de Grote Markt.

Een diamant met briljantslijpsel reflecteert licht op optimale wijze. Daarom werd de wiskundige slijpmethode ook meteen een wereldwijd begrip in de diamantsector. Het eerste facet van project ’t Steentje werd geslepen door Constantinus Hunselmans, een man die zijn geboortejaar deelt met de briljant. Intussen slepen onder andere voormalig minister Philippe De Backer, Jean-Marie Pfaff, Suske en Wiske, Natalia en heel wat andere, bekende én minder bekende, Antwerpenaren een facet van de diamant.

Vandaag was Antwerps burgemeester Bart De Wever aan de beurt. Hij sleep als laatste de 57ste facet van ’t Steentje. Na de afwerking wordt de diamant verwerkt in een kunstwerk dat tentoongesteld word in het diamantmuseum DIVA. Alle slijpers zullen uitgenodigd worden voor de onthulling van het kunstwerk, waar ook een aftermovie van het gebeuren in première zal gaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.