Nieuws Antwerpen BASF Antwerpen viert 50 jaar

BASF Antwerpen viert 50 jaar

BASF Antwerpen viert 50 jaar

basf antwerpenHet chemiebedrijf BASF Antwerpen viert vandaag zijn 50-jarig bestaan. Antwerpen zal het geweten hebben. Op het Antwerpse stadhuis en in het Hilton Hotel op de Groenplaats zijn verscheidene manifestaties gepland. Gastheer gedelegeerd betuurder Wouter De Geest zal er nationale en internationale personaliteiten ontvangen.

Uitgerekend in 1964 werden de eerste notariële akkoorden betekend waarbij het Duitse chemiebedrijf BASF gronden kon kopen in de ondergespoten Polders ten noorden van Antwerpen. Het ging meteen om verscheidene honderden hectaren. In tegenstelling tot andere bedrijven kon BASF de gronden kopen. Andere ondernemingen kregen slechts tijdelijke concessies toegekend. BASF was een duidelijke voortrekker. In het spoor van het bedrijf kwamen ook andere chemiebedrijven zoals Bayer, Degussa, Henkel e.a. naar Antwerpen.

BASF was in de jaren zestig aan een internationale expansie toe en zag de uitbreiding van de haven van Antwerpen als een uitstekende mogelijkheid om een groot gedeelte van de export via de Scheldehaven te laten gebeuren. Ludwigshafden, de hoofdzetel van de groep was in dit opzicht geografisch minder goed gelegen.

BASF Antwerpen werd in al die jaren verder uitgebouwd tot de tweede belangrijkste site van het Duitse chemieconcern. Het bedrijf groeide overigens uit tot het belangrijkste chemiecomplex van het land. Er werden vandaag zo’n 3.500 mensen. Op het bedrijventerrein zijn bovendien nog verscheidene joint ventures actief. De toeleveranciers en de onderaannemers hebben van hun kant eveneens verscheidene duizenden mensen aan het werk.

De feestelijkheden rond 50 jaar BASF zullen ingezet worden door burgemeester Bart De Wever die op het Antwerpse stadhuis de talrijke gasten mag verwelkomen. Onder hen mevrouw Margeret Suckale, de voorzitster van BASF Antwerpen, Dr. Friedrich Seitz van het management van BASF, Kris Peeters, de Vlaamse minister-president, havenschepen Marc Van Peel, schepen Claude Marinower enz.

In het nabijgelegen Hilton Hotel op de Groenplaats wordt een VIP-avond georganiseerd waar oa. Eurocommissaris Karel De Gucht op zal aanwezig zijn

In datzelfde Hilton Hotel wordt dinsdag een hele dag een research forum georganiseerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.