Nieuws Antwerpen BASF moedigt gezonde levensstijl aan

BASF moedigt gezonde levensstijl aan

BASF moedigt gezonde levensstijl aan

BASFHet chemiebedrijf BASF Antwerpen kreeg de All Day Long-award 2013 toegekend. Het bedrijf wordt daarmee bekroond voor de inspanningen “om gezond eten en bewegen als een volwaardig onderdeel van de bedrijfstrategie te beschouwen.” Werkneemster Sharon De Bondt had het initiatief genomen om haar bedrijf aan te melden bij de organisatie “omdat ze vond dat BASF echt wel inspanningen doet om een gezonde levensstijl te promoten.”

All Day Long is een initiatief van de Belgische telers van groenten en fruit. Die hebben
Kim Gevaert ge├źngageerd als ambassadrice voor de actie All Day Long. De ex-atlete kwam de award overhandigen aan Sharon De Bondt, een medewerkster op de logistieke afdeling van BASF. “Ik was erg onder de indruk van de gezonde inspanningen die het bedrijf voor zijn medewerkers doet. Het is echt geen papieren project, maar alle geledingen van het bedrijf, participeren.” Gevaert deelde samen met een hele ploeg appelen uit aan werknemers die voorbij kwamen.

“Sedert twee jaar motiveert BASF zowel de dag- als nachtmedewerkers om evenwichtig te eten en te bewegen onder de noemer B-Fit. Informeren, sensibiliseren en dan activeren!” aldus bedrijfsarts Elke Verwerft. “Wij praten niet alleen over gezond leven, wij doen er als bedrijf ook iets aan. In ons bedrijfsrestaurant kun je maaltijden B-Fit nemen. Tijdens de middagpauze kunnen de werknemers sporten.”

Marc Van Bedrijf is directeur Gezondheid. Hij begeleidt het project mee. “Het is niet de bedoeling om hier topsportopleiding te geven. Wij willen de mensen ertoe aanzetten om te bewegen op een gezonde manier. Teams in het bedrijf stimuleren elkaar om mee te doen.”

Gedelegeerd bestuurder Wouter De Geest is best tevreden bij de erkenning die zijn bedrijf kreeg. “Toen medewerkers bij mij kwamen aankloppen om B-Fit-projecten op te starten had ik aanvankelijk wel mijn bedenkingen. Iemand die hard werkt heeft ’s middags recht op een biefstuk met friet, vond ik. Het enthousiasme van de ploeg zette me evenwel aan het denken en nu ben ik 100% overtuigd van het nut van het gezondheidsproject. B-Fit kan op een doeltreffende manier het potentieel van de mensen benutten en daar wordt iedereen beter van.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citro├źn-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer