Nieuws Antwerpen Broke Bikes lanceert fixies

Broke Bikes lanceert fixies

Broke Bikes lanceert fixies

fietsenopEen fiets die je met zelf gekozen onderdelen in elkaar steekt: een fixie. Bram, Bart en Lenny pikten dit leuke idee op in het Verre Oosten en bouwen vandaag in Kalmthout hun gepersonaliseeerde fietsen voor nagenoeg heel Europa. Hun webshop doet het vandaag na hooguit enkele maanden uitzonderlijk goed.

Bram Verdyck, Bart De Wachter en Lenny Benaicha delen elkaars passie voor fietsen, het web en de sociale media. Ze kwamen dan ook op de idee om die drie lijnen bijeen te brengen in een eigen webshop. Fixies zijn vandaag al helemaal “in” in Hongkong of Bangkok. Mensen steken er effectief hun eigen fiets in elkaar. Waarom zouden wij dat dan ook niet doen, was hun vraag?

Het drietal zette binnen hun BVBA een eigen webshop op, kochten fietsonderdelen in het Verre Oosten en combineren alle stukken tot heel eigen fixies. De klant kan de fiets zelf samenstellen aan de hand van het aanbod op het web. “Enkel het voorwiel, het stuur en de pedalen zijn nog niet gemonteerd op het product. 85% van de fixie zit dan wél al in elkaar. Na de bestelling gaat het geheel in een speciale doos via een expresszending naar de klant. Handleiding en sleutels inclusief. Binnen de 24 uur”, zegt Bram De Wachter.

Tot vaak diep in de nacht steken ze hun fietsen zelf in elkaar, kwestie van de kwaliteit van het product perfect onder controle te houden. “Zo zijn we er ook zeker van dat alle onderdelen perfect in elkaar passen.”

Broke Bikes is ondertussen al uitgebreid van fietsonderdelen tot ook t-shirts, helmen en ass savers. De fiets als een lifestylemerk dus, een modeaccessoire. “Onze slogan is niet voor niets ‘lead a colourful life.’ Zien en gezien worden, daar draait het allemaal om. Bovendien is fietsen vandaag erg hip.”

Broke Bikes heeft vandaag al zo’n 150 fietsen verkocht. In hooguit enkele maanden.

En ze gaan steeds verder: de drie vrienden experimenteren nu ook met de eerste versnellingen, een ingebouwd tracksysteem en een lichtgevend wiel. Kwestie van het aanbod nog te verruimen.

Het IKEA van de fiets biedt vandaag een fixie aan voor pakweg 449 euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.