Nieuws Antwerpen Brouwerij De Valk staat nog altijd overeind

Brouwerij De Valk staat nog altijd overeind

Brouwerij De Valk staat nog altijd overeind

valkZe staat er al sinds het einde van de 17de eeuw. De brouwerij De Valk heeft al stormachtige jaren achter de rug maar sinds de integratie binnen de groep Duvel Moortgat gaat het er in Wijnegem iets rustiger aan toe. De brouwerij was oorspronkelijk afkomstig uit Westmalle. De onderneming fungeert sinds enkele jaren als expansief distributiecentrum voor Duvel Moortgat.

Met een omzet van 15,4 miljoen euro (-4%) behoort de brouwerij De Valk in zijn sector tot de “groten.” Er worden al lang geen bieren meer gebrouwen bij De Valk maar het bedrijf speelt nog altijd een vitale rol in de drankensector. De Valk werd na een indrukwekkende historische bloeiperiode in 1959 overgenomen door de Antwerpse brouwerij De Koninck. Toen De Koninck in 2010 op zijn beurt overgenomen werd door Duvel Moortgat kwam ook De Valk in een grote groep terecht.

Het bedrijf fungeert sindsdien als distributiecentrum voor de groep uit Puurs. Het management is er na al die jaren in geslaagd om de onderneming een nieuw elan mee te geven. Zo is de rotatiesnelheid van de aangevoerde dranken bv. verleden jaar met liefst vijf dagen verbeterd van 32 naar 27 dagen. Ook daalden de voorraden aan handelsgoederen volgens de resultatenrekening 2013 van 1,1 miljoen euro tot 889.000 euro. Daardoor werd door de pakweg 40 personeelsleden een bedrijfsresultaat bijeengewerkt van 215.000 euro. Duvel Moortgat investeerde verleden haar 75.0009 euro int Wijnegem.

De Valk bedient vandaag zo’n 600 verkooppunten met liefst 700 verschillende dranken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.