Cobra House © Bouzian Copmans

Cobra opent tweede zaak in Antwerpen: Cobra House

Na het succes van restaurant COBRA aan de Leopoldplaats, opent het team achter het concept dit najaar een tweede zaak. De nieuwe locatie, COBRA HOUSE, vestigt zich aan de Markgravelei 95 en opent eind september de deuren.

COBRA werd in korte tijd een gevestigde waarde in het Antwerpse horecalandschap. De zaak wist een breed publiek van foodies, creatieven en muziekliefhebbers aan te trekken, mede dankzij een hybride aanpak tussen fine dining en barfood. De onderneming werd opgenomen in de Michelin Gids en behaalde een 14/20-score in Gault&Millau.

Achter COBRA staat een team met een duidelijke visie: creative director Esfan Eghtessadi, chef Orlando Schuitema en managers Jerome Decraene en Steff Grumiau. Samen ontwikkelden zij het concept dat inzet op beleving, stijl en gastvrijheid. Die aanpak trekken ze nu door naar een tweede locatie, die naast restaurant ook ruimte biedt voor verdere uitbouw van het merk. “Met COBRA HOUSE willen we de volgende stap zetten in de ontwikkeling van ons concept en onze community,” klinkt het in een korte toelichting van het team.

De voorbereidingen voor COBRA HOUSE liepen parallel met het dagelijkse reilen en zeilen van het bestaande restaurant. Volgens de initiatiefnemers is de uitbreiding een logisch gevolg van de groeiende vraag én een kans om meer ruimte te creëren voor hun creatieve ideeën.

De opening is gepland voor eind september 2025.