Nieuws Antwerpen DB Video gaat deel uitmaken van Euro Media Group

DB Video gaat deel uitmaken van Euro Media Group

DB Video gaat deel uitmaken van Euro Media Group

Vorige week hebben DB Video in Aartselaar en Videohouse in Vilvoorde een akkoord bereikt waarbij Videohouse de aandelen verwerft in DB Video België en Luxemburg. DB Video wordt zo ook een onderdeel van Euro Media Group.

De twee bedrijven werken reeds samen voor het audiovisueel contract binnen het Europees parlement en behoren beide tot de top van audio-visuele facilitaire bedrijven in België. Ze werken voor de grote TV-zenders maar zijn zelden concurrentieel, eerder complementair.

DB Video bestaat al meer dan 20 jaar en is de laatste jaren uitgegroeid tot een internationale speler binnen de corporate event markt en bij de Europese instellingen. Zo is DB Video rechtenhouder van het Belgische basketbal zowel broadcast als online. Ook nationale en internationale bedrijfsevents en festivals (o.a. Tomorrowland) zitten in het portfolio. Het bedrijf staat vooral bekend om zijn flexibiliteit en sterke teamgeest binnen de ploeg.

Videohouse is al jarenlang een vaste waarde in de Belgische mediasector. Het bedrijf richt zich vooral op telecombedrijven, broadcasters en televisie productiehuizen Het bedrijf – opgestart in 1980 – is de voorbije jaren gegroeid tot dé facilitaire marktleider in België. Vandaag is Videohouse lid van Euro Media Group met aanwezigheid in meer dan 7 landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, België, Zwitserland en Italië).

DB Video blijft als een apart merk bestaan om zo de bestaande service naar de klanten te garanderen. Aan het team en de flexibiliteit wordt niet geraakt. Het bedrijf blijft volledig onafhankelijk opereren onder leiding van CEO Dimitri Beyaert.
“Wij waren op zoek naar meer structuur en verdere groei”, zegt Beyaert. “Dit wordt nu mogelijk als deel van Euro Media Group.”

“Ik ben zeer blij met deze deal”, vult Dirk Theunis, CEO van Videohouse aan. “DB Video versterkt onze aanwezigheid op de corporate markt waarop onze afdeling Motionmakers actief is.”

Euro Media Group is de toonaangevende leverancier in Europa van uitzendfaciliteiten en -diensten. De Group vertegenwoordigt de hele waardeketen van beeldcreatie tot en met de distributie. Euro Media Group richt zich op nieuwe media en is partner bij grote internationale evenementen, waaronder sport (Tour de France, Wereldbeker voetbal en Formule 1…), live shows (Eurovisie, koninklijke huwelijken, concerten…) en amusement (The Voice, Masterchef, the X-Factor…). Euro Media Group is eigenaar van het grootste assortiment verschillende soorten studio’s en van de grootste vloot mobiele voorzieningen in Europa.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.