Nieuws Antwerpen De Antwerpse retail in cijfers: winkelpand huren op de Meir kost bijna 12 keer meer dan op de Boomstesteenweg

De Antwerpse retail in cijfers: winkelpand huren op de Meir kost bijna 12 keer meer dan op de Boomstesteenweg

Foto Kioni Papadopoulos

De Antwerpse retail in cijfers: winkelpand huren op de Meir kost bijna 12 keer meer dan op de Boomstesteenweg

ANTWERPEN – Wie een winkelpand op de Meir wil huren, betaalt jaarlijks al gauw 1.550 euro per vierkante meter. Dat blijkt uit een onderzoek van de internationale vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. In een beknopte ‘City guide 2022’ bundelt het enkele opvallende cijfers en vaststellingen over de Antwerpse retailmarkt.

Antwerpen is “een modecentrum” en “een stad waar retail ingebakken zit”, zo schrijft de online gids. Maar een eigen handelszaak komt met een prijskaartje, zeker op de Meir. Daar ligt de jaarlijkse huurprijs voor een vierkante meter winkeloppervlakte tien keer hoger dan op de Bredabaan (155 euro) en bijna twaalf keer hoger dan op de Boomsesteenweg (135 euro).

De Meir, goed voor ruim 1,4 miljoen bezoekers per maand, blijft daarmee samen met de Brusselse Nieuwstaat de duurste winkelstraat van het land. Ook opvallend is dat de Huidevettersstraat met zijn luxewinkels al snel een derde goedkoper is (1.000 euro). Cushman & Wakefield verwacht dat de huurprijzen in de winkelstraten nog verder zullen stijgen in 2023.

15.000 hotelbedden

Retail lokt ook heel wat toeristen naar Antwerpen, zo’n 18 miljoen per jaar. Om die onder te brengen, zijn er in totaal meer dan 15.000 bedden beschikbaar in hotels en B&B’s. Het toeristische succes heeft volgens Cushman & Wakefield ook te maken met recente stadsvernieuwingsprojecten, zoals de renovatie van het Stadhuis en de heraanleg van het Operaplein.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.