Nieuws Antwerpen DEME stapt in Japanse joint venture voor offshore windparken

DEME stapt in Japanse joint venture voor offshore windparken

DEME stapt in Japanse joint venture voor offshore windparken

DEME Offshore en de Japanse maritieme aannemer Penta-Ocean Construction richten een joint venture op voor de bouw van offshore windparken in Japan. Dat heeft DEME bekendgemaakt.

Penta-Ocean zal een belang van 51% hebben in de joint venture, DEME Offshore de overige 49%. Japan heeft een nieuwe regelgeving ingevoerd voor het opwekken van windenergie op zee en in havengebieden en dit jaar zou de eerste veilingronde voor windparken plaatsvinden. Tegen 2030 wil Japan 10 GW offshore windenergie ontwikkelen.

Hoewel de windomstandigheden er zeer gunstig zijn, heeft Japan ook een complexe bodemgesteldheid, bestaande uit een mix van zand en gesteente.

Niels van Berlaer, Business Unit Director Asia-Pacific bij DEME Offshore: “Als gevolg van deze complexe omstandigheden is er vaak nood aan expertise in het uitvoeren van boorwerken op de locaties voor offshore windparken. Beide bedrijven hebben deze kennis in huis dankzij hun baggeractiviteiten. Door deze krachtenbundeling kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de offshore windsector in Japan op lange termijn. Als blijk van ons vertrouwen in het enorme potentieel van de Japanse markt en onze bereidheid om de sector te ondersteunen, overwegen we ook om materieel van DEME Offshore naar Japan te brengen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Slechts 1 nieuw faillissement

De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen, heeft in haar zitting van 15 juni het faillissement van slechts één bedrijf uit… Lees meer