omni Foto: bar

‘Den Escape’ wordt herdoopt in evenementenlocatie Omni: “Nieuw verhaal met respect voor de buurt”

Kevin Verbeeck (43) en Greet Vercammen (61), samen met haar dochters Ishia en Gioia Opgenhaffen van de bekende discotheek Copacabana in Waarloos (Kontich) hebben hun oog laten vallen op ‘den Escape’ in de Pierstraat in Reet (Rumst). Begin 2024 heropenen ze de legendarische uitgaansgelegenheid, zij het niet als nachtclub maar als evenementenlocatie Omni.

De danstempel, die op de grens van Niel, Aartselaar, Rumst en Boom ligt, kent al een lange traditie. Vanwege zijn ligging is het bij de oudere generatie ook gekend als het ‘Vierpalenhof’ een baancafé waar ze zelfs met bussen naartoe kwamen. Ook de Nederlandse zanger Peter Wiedemeijer runde er jaren een danscafé voor de oudere generatie. Later werd het met Club Escape een populaire uitgaansgelegenheid voor de jeugd.

In 2019 kwam het nog tot een overname waarbij Escape werd omgevormd tot nachtclub Luxx, maar mede door de coronapandemie kwam dit nooit echt van de grond. Sinsdien stond het legendarische gebouw er troosteloos bij.

Ervaren overnemers 

Met Kevin Verbeeck en Greet Vercammen zijn overnemers gevonden die gepokt en gemazeld zijn in de horecawereld. Greet Vercammen, de weduwe van zanger Tony Cabana, is net als diens dochters Ishia en Gioia nog steeds nauw betrokken bij diens bekende discotheek Copacabana. Kevin Verbeeck is mede-eigenaar van Copacabana en van Brasserie La Baraque in Lier.

Als ervaren rotten in het vak beseffen ze dat de uitgaanswereld én de maatschappij de jongste jaren danig zijn veranderd. Daarom dopen ze de voormalige danstempel om tot een evenementenlocatie. Om alles mee in goede banen te leiden, nemen ze Jerry Sleeckx (49) onder de arm als event manager, bekend van onder meer de Nightlife Events in de voormalige Venue in Aartselaar.

"Unieke beleving bieden" 

“Om de mensen tegenwoordig nog uit hun kot te lokken, moet je een unieke beleving kunnen bieden”, zegt Kevin Verbeeck. “Dat zie je bijvoorbeeld wanneer er weer een of ander evenement in het Sportpaleis plaats vindt. Daarvoor komen ze nog buiten en trekken ze, als het moet, hun zotste outfit aan. Ze hebben er geen nood meer aan elk weekend tot ’s ochtends vroeg door te gaan, maar willen af toe toch nog eens feesten. Dat is het publiek waar we op mikken.”

“Die unieke beleving willen we ook met Omni bieden. Zoals de naam het zegt - Omni is Grieks voor alles - veel is mogelijk. Thema-avonden met diner en dance, bedrijfsfeesten, productvoorstellingen, huwelijken, verjaardagsfeesten,... we gaan er allerlei formules voor uitwerken. Mensen gaan de locatie dus ook kunnen afhuren.”

“De gedachte erachter is dat het een plek moet worden waar je de hele avond kan doorbrengen. Als je vroeger uitging, dan dronk je eerst iets op café, ging je vervolgens iets eten en trok je ten slotte naar een club of discotheek. In Omni willen we dat allemaal centraliseren op één plaats, zodat je de deur niet meer uit moet. Het maakt deel van een nieuw maatschappelijk gegeven. Geen feestjes tot 6u ’s ochtends, maar een nieuw verhaal met respect voor de buurt.”

Het plan is om in januari 2024 de deuren te kunnen openen.