Nieuws Antwerpen Distrilog Group wil 40 man aanwerven

Distrilog Group wil 40 man aanwerven

Distrilog Group wil 40 man aanwerven

distrilogDe Distrilog Group is dringend op zoek naar 40 man bijkomend personeel. Daarvan 25 chauffeurs en 15 magazijniers. “”We hebben een mooi nieuw contract binnengehaald,” zegt managing director Leo Salaerts. De Distrilog Group heeft zich in nauwelijks 20 jaar opgewerkt binnen de top-10 van de transportsector.

Nogal wat transporteurs staat het zweet in de schoenen. Ze lijden onder de zware concurrentieslag en onderkennen de ellende vooral in de deloyale prijzen van nogal wat Oost-Europese bedrijven. Niet zo bij de Distrilog Group die zich heel angstvallig aan zijn eigen beperktheden houdt. “Wij rijden nooit verder dan 350 kilometer,” zegt Leo Salaerts. “Dit betekent dat wij ons beperken tot de markt van de Benelux. Wanneer we daar als Belgisch bedrijf buiten gaan rijden we meteen in het rood. Wij rijden met Belgische chauffeurs en houden ons aan Belgische CAO’s. Dat is onze beperking maar meteen ook onze kracht.”

De Distrilog Group heeft trouwens al die jaren naar een perfect evenwicht gezocht tussen de eigenlijke transportactiviteiten en de logistieke opdrachten. Logistiek: dat is opslag in eigen magazijnen, orderpicking, herverpakking, assemblage, deur-tot-deur distributie enz. “Wij hebben onze goederenstromen steeds onder controle proberen te houden. In die mate dat we tot een verhouding kwamen van 40% transport en 60% logistiek. Dat gaf ons perspectief op rendement en omzet.”

Zelfs in een relatief moeilijk jaar heeft de Distrilog Group toch een mooie omzetstijging kunnen realiseren: het ging van 54 miljoen euro verleden jaar naar 63 miljoen euro nu. Onder meer de terugkeer van Carrefour was een heuglijke vaststelling. Distrilog vervoert alle non-food producten voor de Franse groep. “Wij budgetteren voor het volgend jaar zelfs al 75 miljoen euro”, zegt Leo Salaerts. “Wij hebben effectief nog enkele mooie bijkomende contracten binnengehaald waardoor we relatief snel tot 40 man bijkomend personeel willen aanwerven.”

Vandaar de jobbeurs die het bedrijf zaterdag 14 december e.k. organiseert in het depot van Breenonk: van zaterdag 9 tot 12 u. “Het zal niet makkelijk zijn om 40 man te vinden. Maar we hebben ze echt nodig,” zegt Leo Salaerts nog.

De Distrilog Group telt vandaag 850 personeelsleden, gespreid over zijn vestigingen in Bornem, Aarschot, Geel en Willebroek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citro├źn-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer