Nieuws Drie autofamilies fuseren tot één groep

Drie autofamilies fuseren tot één groep

Drie autofamilies fuseren tot één groep

AARTSELAAR, HERENTALS, SCHOTEN, SINT-JOB – De familiale BMW-concessiehouders Jorssen, Beliën en Sneyers smelten samen tot een nieuwe groep. De drie families zijn elk al meer dan zestig jaar actief als verdeler. De fusie moet hen wapenen tegen grote technologische veranderingen in de sector.

De nieuwe groep is goed voor meer dan 290 medewerkers, ruim 7.800 verkochte wagens per jaar, 275 miljoen euro omzet en zes vestigingen verspreid over Antwerpen, de Kempen en Noord-Limburg. Die blijven onder hun eigen naam opereren.

Ook de familiale aandeelhouders blijven aan boord via een nieuwe holding. De familie Adriaenssens (Jorssen) wordt referentieaandeelhouder.

“Deze fusie creëert synergiën, schaalvoordelen en opportuniteiten op heel wat domeinen”, zegt woordvoerder Werner Elen in een persbericht. “Wij geloven allemaal rotsvast in deze consolidatie met behoud van onze eigen identiteit en sterke regionale verankering. Wij starten dit nieuwe verhaal met veel ambitie voor verdere groei.”

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.