Nieuws Antwerpen Eerste Antwerpse bedrijvennetwerkdagen zijn meteen schot in de roos

Eerste Antwerpse bedrijvennetwerkdagen zijn meteen schot in de roos

Eerste Antwerpse bedrijvennetwerkdagen zijn meteen schot in de roos

Voor het eerst vinden op 13 en 14 oktober in Antwerp Expo de Antwerps-Wase bedrijvennetwerdagen plaats. Het gaat om een samenwerking van organisator Kortrijk Xpo en Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Deze eerste Antwerpse editie is met 138 exposanten en meer dan 2.500 bezoekers die zich vooraf registreerden nu reeds een succes te noemen.

In West-Vlaanderen en Limburg zijn de Bedrijvennetwerkdagen intussen een begrip. Nu ze voor het eerst ook in Antwerpen worden georganiseerd, wordt het een beetje gezien als de officiële reboost van onze economie.

“Toen we dit event een jaar geleden aankondigden, zaten we midden in de lockdown. We hadden zelfs een officieel document nodig om ons naar het werk te mogen verplaatsen. Iedereen vond het ongelooflijk gedurfd om dan met zo’n initiatief uit te pakken. Maar wij voelden perfect aan hoe ondernemer ernaar snakten om weer fysiek te kunnen netwerken. Het succes van deze eerste editie met bijna 140 standhouders, geeft ons nu gelijk. Dit event staat voor de reboost van onze regio en onze economie”, zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Om 14u gaan op woensdag 13 en donderdag 14 oktober de deuren van Antwerp Expo telkens open voor het publiek. De klemtoon ligt op netwerken en ideeën uitwisselen onder bedrijfsleiders en professionals. Via presentatiestands krijgen ondernemers de kans om hun bedrijf op een atypische, creatieve manier te presenteren aan collega-ondernemers. Zowel bedrijven uit de industrie, toelevering, klein- en groothandel, transport als de bouw- en dienstensector stellen er hun nieuwste producten, diensten en strategieën voor. Tegelijk beantwoordt de beurs aan de nood van ondernemers en bedrijven om in het post-coronatijdperk fysiek samen te komen onder professionals.

Er wordt sterk ingezet op de lokale focus van de Bedrijvennetwerkdagen. “Het gaat om zakendoen in een bepaalde regio, in dit geval Antwerpen-Waasland, kortweg met uw buren”, legt Pieter Desmet van organisator Kortrijk Xpo uit. “Dat is opnieuw actueel sinds corona. Steeds meer bedrijven stellen zich de vraag of ze niet voor hetzelfde ook een partner kunnen vinden in de eigen regio. Dat kan dus perfect op de Bedrijvennetwerkdagen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.