Nieuws Antwerpen Eindezomerfeesten in Hove

Eindezomerfeesten in Hove

Eindezomerfeesten in Hove

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Volgend weekend is het weer feest in Hove. Vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus vinden er de traditionele ZomerEndfeesten plaats. Het initiatief gaat uit van de Hovense middenstand. Dit is inmiddels al de 42ste editie.

Het feestweekend wordt om 19 u letterlijk op gang geblazen door de Red Hackle Pipe Band & Highland Dancers. Dan verschijnt de Hovense reus en iconisch figuur Peer De Garde ten tonele. Peer was eind negentiende eeuw veldwachter of ‘garde’ in Hove en is sindsdien vereeuwigd in reuzenformaat. De Red Hackle Pipe Band geeft dan om 21 u een concert op het hoofdpodium, The Bizzy Beez (live band) met Alana geven een optreden om 22 uur en er is een gastoptreden van Melanie Mertens Polak, 23 uur: Discobar Dave.

De hele zaterdag, van 8 tot 16 uur is er een rommelmarkt op het kerkplein. Verder is er om 10 uur: straattekenen met stoepkrijt, gratis schminken en grime, 12 uur: straatanimatie met Peer de Garde, sprookjesvertellingen in het Sprookjeshuisje, ballonnenclown, kindergrime en –schminken, enzovoort. En zaterdagavond zijn er optredens met als ’top of the bill’ Sergio.

‘Uiteraard zet ook de Hovense middenstand zijn beste beentje weer voor op de braderij ‘ zegt Willy Lemmens, de voorzitter van de Hovense middenstandsvereniging.  Extra veel volk, dat is meegenomen voor de middenstand, en met het warme nazomerweer breekt de opkomst hopelijk ook records.

Er zijn de nodige verkeersmaatregelen genomen om het hele weekendgebeuren in goede banen te leiden. Vanaf vrijdag 26 augustus 12 uur is de parking van het Sint-Laureysplein volledig autovrij. Vanaf dan is ook het dorpscentrum helemaal afgesloten voor alle verkeer. De noodzakelijke omleidingen zijn voorzien.

Een kleine domper op de vreugd is wel dat het voorziene vuurwerk op zaterdagavond niet doorgaat wegens brandgevaar. In de streek is code oranje van kracht wegens het warme weer. Om de pil enigszins te vergulden kan je aan de stand van de middenstandsvereniging tussen 23u en 23.30 een gratis drankje halen. Bij wijze van troost..

Het volledige programma op http://www.hove.be/activiteitendetail.aspx?id=2580

 

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.