Nieuws Antwerpen Ereprijs voor rector Herman Van Goethem van UAntwerpen

Ereprijs voor rector Herman Van Goethem van UAntwerpen

Ereprijs voor rector Herman Van Goethem van UAntwerpen

Herman Van Goethem heeft samen met Fernand Marechal de titel ‘Ambassadeur voor de Vrede 2021’ gekregen van Pax Christi Vlaanderen. De christelijk geïnspireerde vredesbeweging wil hiermee de rector van de UAntwerpen bedanken voor zijn inzet voor vrede, verbondenheid en mensenrechten. “De ambassadeurs dagen ons uit om ook zelf op onze plek onze stappen naar vrede te zetten”, zegt Stefan Nieuwinckel, directeur van Pax Christi Vlaanderen.

Voordat Herman Van Goethem rector van de UAntwerpen werd, was hij curator en conservator van de Kazerne Dossin – Memoriaal, Museum en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten in Mechelen. In mei 2020 richtte Van Goethem samen met VUB-rector Caroline Pauwels het Hannah Arendt-instituut op. Het instituut groeide snel uit tot een platform waar wetenschap en maatschappij bij elkaar komen om zo werkbare oplossingen te bieden voor uitdagingen in onze samenleving. “Samenlevingsopbouw, daar ga ik voor”, zegt de rector.

Marechal en Van Goethem zullen op 7 december, in de week van de Internationale Dag van de Mensenrechten en uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede, gehuldigd worden in het Gentse vormingscentrum Guislain.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.