Nieuws Antwerpen Evonik Degussa breidt ACA-fabriek uit

Evonik Degussa breidt ACA-fabriek uit

Evonik Degussa breidt ACA-fabriek uit

evonik evonikBij Evonik Degussa Antwerpen wordt de staalbouw voor de uitbreiding van de ACA-fabriek overeind gezet. De gefaseerde opstart van de productie-eenheid is gepland voor volgend jaar. ACA is het uitgangsproduct voor een totaalherbicide van de nieuwe generatie die aangemaakt wordt door het biotechnbedrijf Bayer Cropscience.

Het is reeds de vijfde keer dat de productiecapaciteit van de ACA-fabriek van Evonik in Antwerpen opgevoerd wordt. Dit keer wordt de afzet met nog eens 40% verhoogd. ACA staat voluit voor acroleinecyaanhydrine-acetaat. Devonik levert de totaliteit van zijn productie aan Bayer Cropscience in Frankfurt dat er Basta mee aanmaakt, een herbicide dat enkel werkt via het blad en geen bodemwerking heeft. Basta wordt overigens snel afgebroken. Het product is bestemd voor de fruitteelt en de bosbouw.

Hoeveel Evonik investeert in de uitbreiding van de fabriek wordt niet vrijgegeven. Ook de geïnstalleerde productiecapaciteit wordt discreet toegedekt, zegt woordvoerder Koen Van den Steen. Bayer is immers de enige afnemer van de productie.

Met de verdere uitbouw van de ACA-eenheid positioneert de Antwerpse fabriek zich nog sterker als een producent van speciaalchemie. In Antwerpen draaien onderhand al 11 fabrieken die elk voor zich gespecialiseerde producten aanmaken.

Evonik Degussa Antwerpen behoort langs de Antwerpse Scheldelaan mee tot de cluster van geavandeerde chemiebedrijven. Over 109 hectaren worden de meest onderscheiden speciale producten aangemaakt. Er werken zo’n 1100 man.

De Duitse groep Evonik (Essen) stelt 33.000 mensen tewerk en tekende verleden jaar voor een omzet van zo’n 13 miljard euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Stabroek
Stabroek

SRN Group valt in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse Subsea Global Solutions, een toonaangevend commercieel duikbedrijf, heeft SRN Group overgenomen. De groep, actief vanuit Stabroek, is gespecialiseerd… Lees meer