Nieuws Antwerpen Evonik opent productiesite voor voedingssupplement voor schaaldieren

Evonik opent productiesite voor voedingssupplement voor schaaldieren

Evonik opent productiesite voor voedingssupplement voor schaaldieren

_dsc6933Evonik, een chemisch concern gespecialiseerd in een hele reeks geavanceerde chemische toepassingen, van gezondheid over voeding, tot beveiliging van producten, heeft in Antwerpen ’s werelds eerste fabriek geopend voor de productie van een voedingssupplement voor garnalen en andere schaaldieren. Het product wordt verkocht onder de naam AQUAVI® Met-Met en is een voedingssupplement voor de aquacultuur. Het zorgt ervoor dat de  garnalenteelt efficiënter en duurzamer wordt. “Met AQUAVI® Met-Met brengen we een bijkomend product voor een gezonde en duurzame dierenvoeding op de markt” zegt Dr. Reiner Beste, de voorzitter van de Raad van Bestuur van  Evonik Nutrition & Care GmbH. “Dankzij onze wetenschappelijke en technologische expertise, hebben we een product ontwikkeld, die we nu kunnen aanbieden aan onze klanten wereldwijd”. Aangezien garnalen vooral in de warmere zeeën dicht bij de evenaar geteeld worden, liggen de belangrijkste markten voor AQUAVI® Met-Met zowel in Azië als in Zuid- en Midden-Amerika. Evonik is reeds begonnen met de levering van het nieuwe product aan klanten uit deze regio’s.  

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever was aanwezig bij de opening van de nieuwe productiesite. In zijn speech prees hij ‘the power te create’ van het bedrijf, meteen de lijfspreuk van Evonik.

“We zijn zeer fier dat Evonik de allereerste productie-installatie voor AQUAVI® Met-Met in Antwerpen heeft gebouwd”, zei Frank Daman, Afgevaardigd Bestuurder van Evonik in Antwerpen. “De nieuwe installatie bevestigt de centrale ligging van onze vestiging in het wereldwijde productienetwerk voor methionine van Evonik.”

Evonik, een industrieconcern met zijn wortels in Duitsland,  is één van de wereldmarktleiders in speciaalchemie en in de segmenten Nutrition & Care, Resource Efficiency en Performance Materials actief. Wereldwijd heeft het meer dan 33.500 medewerkers in dienst. De omzet vorig jaar bedroeg ca. 13,5 miljard euro en een operationeel resultaat (genormaliseerd EBITDA) van ca. 2,47 miljard euro. Met 10 productie-eenheden en meer dan 1.000 medewerkers behoort Evonik Antwerpen tot de grootste vestigingen van het concern.

Voor meer info: http://www.evonik.com/antwerpen 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.