Nieuws Antwerpen FluiDDA brengt ingenieurs en medici bijeen

FluiDDA brengt ingenieurs en medici bijeen

FluiDDA brengt ingenieurs en medici bijeen

jan de backerDe gepatenteerde technologie van FluiDDA krijgt internationale waardering. Zaakvoerder Jan De Backer heeft zich als ingenieur toegespitst op de analyse van luchtstromen en kwam daarmee in de medische wereld terecht. Zijn Computational Fluid Dynamics Analyse helpt artsen, farmabedrijven en ziekenhuizen bij de genezing van de luchtwegen.

Jan De Backer werkte als lucht- en ruimtevaartingenieur met specialisatie aerodynamica een tijdlang voor Boeing in de Verenigde Staten. Hij tekende er computersimulaties uit om na te gaan welke invloed luchtstromen kunnen hebben op vliegtuigonderdelen. Tot zijn vader-longarts aan het UZ In Antwerpen zich afvroeg of diezelfde principes ook niet konden toegepast worden op de luchtstromen in de longen. Op basis van die data zouden betere longgeneesmiddelen kunnen aangemaakt worden.

FluiDDA werd in dit opzicht opgestart in 2005 en heeft met een multidisciplinair team van ingenieurs en medici FRI gelanceerd, (Functional Respiratory Imaging). Met FRI wordt de impact van nieuwe medicamenten tegen longziektes bestudeerd. Vooral farmabedrijven hebben veel belangstelling voor de technologie van het bedrijf uit Kontich. Het is er hen om te doen efficiëntere medicaties te ontwerpen waardoor elke patiënt ook de juiste puffer krijgt. Betere diagnoses leiden ook tot snellere efficiëncy en uiteindelijk ook tot besparingen.

FluiDDA heeft ondertussen een sterke start genomen en wordt mee aangestuurd vanuit twee vestigingen in het buitenland, in de Verenigde Staten en in India. Het bedrijf stelt vandaag 20 mensen tewerk en is altijd op zoek naar kandidaten die de ploeg willen versterken. FluiDDA heeft voor het lopende jaar een geconsolideerde omzet gebugetteerd van 2 miljoen euro. De groeiprognoses liggen op 30% op jaarbasis.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.