Nieuws Antwerpen Geert Schotte voorzitter regioraad Waasland

Geert Schotte voorzitter regioraad Waasland

Geert Schotte voorzitter regioraad Waasland

schotteGeert Schotte van Standaard Boekhandel (Sint Niklaas) werd unaniem verkozen tot voorzitter van de Wase regioraad. Hij volgt in dit opzicht Patrick Meirlaen (International Executive Search Foundation) op. Geert Schotte wordt statutair ook eerste ondervoorzitter van Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen/Waasland.

Geert Schotte heeft zich de laatste jaren opgewerkt tot een van de toonaangevende ondernemers van het Waasland. Hij engageerde zich enkele tijd geleden al voor het Routeplan 2020 van de Antwerpse Kamer. Hij trekt in dit opzicht de cluster intelligente stadslogistiek. Schotte pleit ervoor om in de stadsrand zogenaamde distributiehubs op te zetten die kleine leveringen zouden verzamelen. Die zouden dan buiten de spitsuren gebundeld kunnen bezorgd worden. Schotte ziet de dringende mobiliteitsproblematiek als een van zijn absolute prioriteiten. Zeker ook in de regio Sint Niklaas.

Ook de belasting op drijfkracht roept vragen op bij Schotte. “Hoe kan je een belasting op drijfkracht vandaag nog vezoenen met een gunstig ondernemersklimaat? Een bedrijf dat geen enkele machine heeft staan moet bv. toch een heffing betalen op zijn automatische poort omdat daar een motor in zit. Tegen dat soort zaken moeten we als ondernemers reageren.”

Geert Schotte is er vandaag 39. Hij is dus net als de nieuwe voorzitter van de Kamer, St├ęphane Verbeeck (44) eveneens een jonge wolf. De nieuwe regiovoorzitter heeft enkele jaren gewerkt bij Aviapartner. In 2005 zette hij de stap naar Standaard Boekhandel waar hij in 2012 gedelegeerd bestuurder werd. De winkelketen telt onderhand 130 vestigingen. Schotte heeft een diploma licentiaat toegepaste economische wetenschappen van de KU Leuven en behaalde een MBA aan de Amerikaanse Babcock Graduate School.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.