Nieuws Antwerpen Haven op Linkeroever groeit explosief

Haven op Linkeroever groeit explosief

Haven op Linkeroever groeit explosief

schipDe tewerkstelling in de haven op de Antwerpse Linkeroever steeg verleden jaar met liefst 6,1 % tot 15.788 werknemers. Dit is voor het derde opeenvolgende jaar een absoluut record. De totale tewerkstelling (direct en indirect) wordt daardoor geraamd tussen 36.000 en 40.000 VTE.

De verdere expansie van de haven van Antwerpen op LO wordt uiteraard aangestuurd door de volgehouden stijging van de scheepstrafiek. Die nam verleden jaar toe met 12 % van 37 miljoen ton naar 41,3 miljoen ton. Het grootste aandeel daarvan, liefst 68 % is containertrafiek.

Dat heeft dan anderzijds weer te maken met de stijgende inbreng van het nieuw gebouwde Deurganckdok. Omdat een aantal trafieken in de komende maanden verlegd wordenl van het Delwaidedok naar datzelfde Deurganckdok mag nu al aangenomen worden dat het het aandeel van datzelfde dok in de lopende maanden voor nog meer overslag zal zorgen. Eerder werd ook al aangegeven dat er daardoor minstens 1000 extra jobs zouden gecreëerd worden op LO.

In het licht van die ontwikkelingen is in havenkringen al herhaaldelijk gesteld dat er in de komende maanden beslissingen moeten genomen worden met betrekking tot het geplande Saeftinghedok, eveneens op LO.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.