Nieuws Antwerpen Internationale award voor Van Bavel in Hong Kong

Internationale award voor Van Bavel in Hong Kong

Internationale award voor Van Bavel in Hong Kong

jacquesmichelDe specialist in relatiegeschenken, Van Bavel uit Mortsel kreeg in Hong Kong een internationale award voor zijn productpresentatie en zijn collectie. Van Bavel maakt deel uit van de organisatie Wage, een netwerk van bedrijven uit de promotiesector.

Ceo Michel Van Bavel en Paul Keser presenteerden in Hong Kong Van Bavel’s custom-made Sourcing Software, de nieuwe licencing divisie TEO (The Entertainment Office) en verscheidene projecten. De deelnemers aan de jaarlijkse meeting in Hong Kong waren onder de indruk van de aanpak die Van Bavel voorstelde en kenden het Antwerpse bedrijf de prestigieuze Wage Carl Rosenfeld award toe. Bedrijven uit liefst 25 verschillende landen onderkenden in Van Bavel de vernieuwende dynamiek van de sector.

Michel en Jacques Van Bavel hebben hun bedrijf een heel eigen look meegegeven. Ze verdelen vandaag een onvoorstelbaar groot assortiment aan relatiegeschenken. Van gsm’s, radiootjes, balpennen, sleutelhangers, paraplus, t-shirts, rekenmachientjes, USB-sticks tot golfsticks, bureau-accessoires, handdoeken, petten, klokjes en aanstekers.

De firma werkt vanuit vier businessunits werkt: de give-aways, de premiums, de business gifts en het POS-materiaal. Alleen wordt die markt vandaag veel breder opengetrokken. Zegt zaakvoerder Michel Van Bavel: “Wij willen ons vandaag reeds van begin af laten betrekken bij de lancering van een relatiegeschenk. Wij werken bv. mee aan de design van het bewuste geschenk. Indien er zoveel honderden potloden besteld worden willen wij de klant de mogelijkheden terzake aanduiden en ons engageren in de design van het bewuste optie. We beperken ons bovendien niet langer tot de loutere aflevering van het order. Wij staan er ook voor in om de potloden bv. ter plaatse te brenden bij de zovele tientallen branches van de bank. Wij nemen met andere woorden ook de logistieke distributie-activiteiten op ons.”

Waarmee Van Bavel zich opstelt als een volwaardig servicebedrijf naar de klanten toe. In dit opzicht is ook de website van het bedrijf helemaal vernieuwd. Op het internet worden de services van de firma helemaal uitgetekend.

Van Bavel produceert zijn accessoires niet zelf. De firma betrekt die van nationale en internationale distributeurs. Maar vooral: Van Bavel heeft een eigen antenne in China. The China Office werd destijds opgezet als een eigen firma. “We reisden vroeger geregeld drie tot vier keer naar China waar we langs beurzen en bedrijven liepen. Dat werd ons op een bepaald moment te veel. We hebben nu onze eigen man ter plaatse die samen met verschillende Chinezen de lokale markt opvolgt. Wanneer wij hier een bestelling binnenhalen kunnen we gewoon ons eigen Chinese office inschakelen dat vrij snel een producent voor het artikel in kwestie kan inschakelen. We mogen ervan uitgaan dat het dan zeker binnen de vier weken in Mortsel is.”

Van Bavel levert traditioneel aan firma’s als Picanol, BASF, Uncle Ben’s, Thalys, KPMG, Renault, Securex, Moortgat-Duvel , Bacardi-Martini enz.

Michel en zijn broer Jacques Van Bavel vormen de derde generatie Van Bavel’s die de firma aansturen. Grootvader Van Bavel zette het bedrijf destijds op als Bavelco. De activa werden op een bepaald moment verkocht aan een Amerikaanse groep waarna Michel en Jacques de zaak in 2003 heropstartten. Met evenveel succes. Van Bavel stelt vandaag 16 mensen tewerk.

Foto: Jacques en Michel Van Bavel

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.