Nieuws Antwerpen Internationale tennistop speelt met materiaal van Luxilon

Internationale tennistop speelt met materiaal van Luxilon

Internationale tennistop speelt met materiaal van Luxilon

sharapovaOok 2014 wordt een heel goed jaar voor Luxilon Industries. In 2013 werd met een bruto marge van 7,1 miljoen euro een groei neergezet van 34%. “Ik denk dat we dit jaar minstens even goed doen”, zegt financieel directeur Rolf Ribbens.

Luxilon Industries is een heel bescheiden teruggetrokken bedrijf. Zowel Serena Williams, Maria Sharapova, Yanina Wickmayer, Roger Federer als Novak Djokovic spelen echter met tennisrackets die besnaard zijn door Luxilon Industries uit Wijnegem. De tennissnaren van het Antwerpse bedrijf geven nauwelijks enig spanningsverlies en zetten tot steeds betere prestaties aan. Met 4G rough zette zaakvoerder Nico Van Malderen overigens een nieuw type snaar in de markt dat de omzet allicht nog verder zal opvoeren.

Vader Van Malderen zette destijds een productie aan naaigaren op dat door derden op bobijntjes gesponnen werd. Tot hij zelf ging overspoelen, verder begon te experimenteren met een nieuw type nylon en finaal verscheidene andere types draden extrudeerde. “Wij kwamen daardoor in kleine nichemarkten terecht waar wij ons als Luxilon Industries sterk konden in positioneren”, zegt Nico Van Malderen.

Dit neemt niet weg dat Luxilon Industries ook vandaag nog voor pakweg 75% op de productie van tennissnaren draait. In die markt zit overigens nog altijd een sterke groei. De verkoop aan tennissnaren wordt aangestuurd door het merk Wilson dat de productie aan snaren van Luxilon Industries mee verwerkt in de eigen tennisrackets.

Hoog technolgische toepassingen in de medische wereld geven nog een extra boost. “Wij maken vandaag ook zogenaamde sutures, operatiedraden voor medische ingrepen en draad voor het aanmaken van mesh, textiel dat gebruikt wordt voor inwendige ingrepen. We zagen onze verkoop aan medische monofilamentdraden en multifilamentdraden verleden jaar zelfs met 91% stijgen.”

Luxilon Industries produceert daarnaast nog verscheidene industriĆ«le toepassingen. Draad die gebruikt wordt in de telefonie, de vliegtuigindustrie, de offshore nijverheid enz. “Die markt is vandaag nog vrij onrustig. Het is daarom biezonder moeilijk om hier groeiprognoses uit te tekenen.”

Het lopende boekjaar 2014 belooft opnieuw een grand cru te worden. “Het loopt uitstekend”, zegt financieel directeur Rolf Ribbens. “We exporteren over nagenoeg de hele wereld. De cijfers zitten onverminderd in de lift. Tennis blijft ontzettend populair en omdat we bij de mannen liefst 80% van de hele internationale top-100 tot onze klanten mogen rekenen doen we goede zaken. Ook 40% van de top-100 onder de vrouwen speelt met onze draad.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.