Nieuws Antwerpen Jommeke en Largo Winch samen op digitaal platform

Jommeke en Largo Winch samen op digitaal platform

Jommeke en Largo Winch samen op digitaal platform

yiehaDe twee grootste stripuitgevers van het land, Standaard Uitgeverij (Sint Niklaas) en Ballon Media (Antwerpen) bundelen hun krachten in het digitale stripplatform YIEHA. Reeksen als Suske en Wiske, Jommeke, Amoras, Urbanus, Blake en Mortimer, De Rode Ridder, Lucky Luke, de Kiekeboes, Largo Winch, De Kampioenen, etc. kan je vanaf nu lezen op pc, laptop, iPhone en iPad.

Bij YIEHA kan je strips kopen of huren. Van alle strips bij YIEHA kan je ook gratis previews lezen. Momenteel zijn er dat 800 maar de catalogus wordt de komende maanden stevig uitgebreid. Iedereen kan zich gratis registreren op www.yieha.be of www.yieha.nl en de YIEHA app downloaden in de App Store.

Ballon Media en Standaard uitgeverij kondigden hun gezamenlijke initiatief  reeds aan op de vorige Boekenbeurs. Alexis Dragonetti, CEO Ballon Media stelt: “Samen met Standaard Uitgeverij staan wij borg voor ongeveer 80% van het stripaanbod in Vlaanderen. Dat “papieren” leesplezier willen wij nu ook gaan aanbieden op je laptop, tablet of smartphone. Met alle voordelen en functionaliteiten van een performante digitale ervaring. Met een YIEHA-app die er bijzonder goed uitziet en een zeer gebruiksvriendelijke website . En vooral met een groot hart voor de Vlaamse en Belgische strips! “

Bij YIEHA kan je strips kopen, vanaf 3,99 euo of huren vanaf 1,99 euro. Momenteel biedt YIEHA al 800 strips aan maar de catalogus zal voortdurend uitgebreid worden. YIEHA biedt van al zijn albums gratis previews aan. Op die manier kan de stripliefhebber proeven van een digitale stripbeleving én nieuwe titels of reeksen ontdekken die hij/zij nog niet kende. Met YIEHA kan de stripliefhebber zijn collectie aanvullen met albums die in de winkel niet meer of nog moeilijk te verkrijgen zijn. En dat alles aan zeer aantrekkelijke prijzen. Het platform werd de afgelopen maanden uitvoerig getest door zo’n 800 Vlamingen en Nederlanders.

Peter Quaghebeur, CEO van WPG Uitgevers/Standaard Uitgeverij: “Wij geloven dat er ook voor onze sterke stripmerken aan een digitale toekomst moet gewerkt worden. Vorig jaar hebben we samen met iMinds Media een onderzoek verricht en vooraleer YIEHA te lanceren hebben we het samen met de lezers getest én verbeterd. Het enthousiasme en de positieve echo’s uit onze testpanel zijn goed nieuws voor eenieder die van Nederlandstalige strips houdt”.

Uit de testresultaten blijkt o.a. dat de YIEHA striplezers zeer tevreden zijn over de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit van de leeservaring: 74% leest de gratis previews en 68% gaat dan over tot huur of aankoop; bijna 40% leerde via YIEHA nieuwe strips kennen.

Vanaf vandaag kan iedereen terecht op www.yieha.bewww.yieha.nl of in de App Store.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.