Nieuws Antwerpen KdG en Recrewtment zetten schouders onder Next Gen Talents

KdG en Recrewtment zetten schouders onder Next Gen Talents

KdG en Recrewtment zetten schouders onder Next Gen Talents

KdG Career Center en Recrewtment slaan handen in elkaar met gloednieuw format voor student consultants. Baloise Insurance stapt als eerste bedrijf in.

Voor young professionals is het verkennen van de arbeidsmarkt en het vinden van een job die bij hen past een grote uitdaging. Het Career Center van Karel de Grote Hogeschool (KdG) ontwikkelde daarom Next Gen Talents. Dit nieuw traject biedt tweede- en derdejaarsstudenten in management- en IT-opleidingen de kans om op lesvrije momenten een project of takenpakket voor een bedrijf uit te voeren.

De student consultant wordt tijdens het traject opgevolgd door een Talent Coach van het KdG Career Center. Antwerps HR-dienstverlener Recrewtment staat in voor de praktische afwikkeling en de matching tussen vacature en student.

“Het is een kans voor studenten om hun kennis en talenten te verrijken en af te toetsen aan de praktijk, om bedrijven te leren kennen en bij te verdienen in hun field of interest”, vertelt Leen Christiaens, hoofd van het KdG Career Center. “Tegelijk laat het bedrijven toe om al in contact te komen met young professionals tijdens hun studies en talenten te scouten. We willen van Next Gen Talents een kwaliteitslabel maken. Het opleveren van resultaat en het nemen van verantwoordelijkheid staan met stip voorop, en dit vertaalt zich in hoge eisen bij de selectie en matching van studenten.”

Een initiatief als Next Gen Talents is broodnodig, verklaart Andreas Pfeffer, oprichter en gedelegeerd bestuurder van Recrewtment. “De krapte op de arbeidsmarkt die we vandaag meemaken is ongezien. We zijn ervan overtuigd dat we met Next Gen Talents een duurzaam antwoord kunnen bieden aan bedrijven met gemotiveerde young professionals die staan te springen om een bijdrage te leveren. Bedrijven kunnen zich trouwens via Next Gen Talents op de kaart zetten bij deze toekomstige generatie. Een win-win voor alle partijen.”

In tegenstelling tot traditionele stages, focust het Next Gen Talents traject op het opleveren van tastbare resultaten voor een afgebakend project of takenpakket. Wie het traject succesvol beëindigt, ontvangt bovendien een Next Gen Talents certificaat: een meerwaarde en extra referentie voor het CV. Bedrijven kunnen van hun kant toewerken naar het behalen van het Next Gen Talent kwaliteitslabel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.