Nieuws LCV Real Estate en Auto Natie Group realiseren milieuvriendelijk nieuwbouwproject in Kontich

LCV Real Estate en Auto Natie Group realiseren milieuvriendelijk nieuwbouwproject in Kontich

Foto: Auto Natie Group

LCV Real Estate en Auto Natie Group realiseren milieuvriendelijk nieuwbouwproject in Kontich

KONTICH – Auto Natie Group en LCV Real Estate, de ontwikkelingsvennootschap van de Willy Naessens Group, hebben op vrijdag 2 december het startschot gegeven voor de bouw van een hypermodern mobiliteitsbedrijf langs de E19 in Kontich. Op de site van het vroegere transportbedrijf Groeninghe Transport vinden vanaf 2024 vijf bestaande concessies van de Auto Natie Group een nieuwe thuis. LCV Real Estate neemt het volledige bouwproces in handen. Opmerkelijk: bijna de helft van de volledige oppervlakte van de site blijft groen. En ook het gebouw is quasi klimaatneutraal.

 

Auto Natie Kontich (Groeningenlei en Prins Boudewijnlaan), Auto Natie Wilrijk (Boomsesteenweg), Wondercar Wilrijk en Wondercar Kontich bundelen vanaf 2024 de krachten. Zowel de verkoop, de naverkoop als de carrosserieactiviteiten van Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfsvoertuigen krijgen een nieuwe thuis in de nieuwbouw langs de Groeningenlei. De Group Naessens is eigenaar van het terrein, bouwt een modern mobiliteitsbedrijf op maat van Auto Natie Group en verhuurt de locatie op lange termijn aan Auto Natie Group.

De afbraak en saneringswerken op de vroegere site van Groeninghe Transport zijn al enkele weken gestart. In december gaan de eerste palen in de grond. Zij vormen de fundering van het 20.000 m² grote gebouw dat LCV Real Estate er zal optrekken voor Auto Natie Group. Omdat de partners ervoor kiezen om in de hoogte te bouwen, neemt het gebouw maar een vierde van die oppervlakte in.

Klimaatneutraal

“Als je in de hoogte bouwt, moet je minder verharden en behoud je meer groen. Daar hebben we in dit project trouwens extra aandacht aan besteed”, zegt Dirk Deroose, CEO van de Willy Naessens Group. “Op vraag van Auto Natie Group doen we het op het vlak van energie en klimaat zelfs 20 tot 25 procent beter dan wat de overheid oplegt. Het gebouw is praktisch klimaatneutraal. Alles wordt verwarmd met warmtepompen, het water van de twee carwashes in het gebouw wordt volledig gerecycleerd en gefilterd, in de regenputten gaan we in totaal 300.000 liter water stockeren voor dagelijks gebruik, er komen 1.200 zonnepanelen en een 100-tal laadpalen, die ook deels door het publiek kunnen worden gebruikt. Uniek aan het project is ook dat bijna de helft van de site groen blijft. Van de bomen die er stonden, hebben we ongeveer 90 procent kunnen behouden.”

 

 

Op jaarlijkse basis wil Auto Natie Kontich (de naam voor de nieuwe vestiging n.v.d.r.) op de nieuwe locatie 3.000 nieuwe wagens en 650 tweedehandswagens verkopen, 27.000 wagens onderhouden of herstellen, en 2.400 carrosserieherstellingen uitvoeren. “Om die 27.000 doorgangen voor herstellingen aan te kunnen, is in het nieuwe gebouw een werkplaats met 32 werkbruggen voorzien”, legt Nicolas Stasse, Regional Manager uit. “Aan sommige bruggen zullen voor bepaalde werkzaamheden twee mecaniciens tegelijkertijd werken, terwijl de klanten even kunnen wachten in de cosy lounge. Ook het innovatieve ANPR-systeem zorgt voor een vlotte doorloop. Zo worden nummerplaten meteen gescand als een klant één van de vijf drive in-recepties binnenrijdt. De klantenadviseur weet onmiddellijk welk voertuig binnenkomt en kan samen met de klant meteen bepaalde herstellingen bespreken.”

2024

Als de werken volgens plan verlopen, opent Auto Natie Kontich begin 2024 zijn deuren. “Dat lijkt krap, maar eigenlijk zijn we al een 7-tal maanden heel intensief bezig met het doorlopen van het technische traject. Daardoor kunnen we, nu de bouwvergunning er is, meteen starten. Dat we bovendien het hele traject – van afbraak tot oplevering – zelf in handen hebben, is een voordeel. Weet ook dat er op piekmomenten meer dan 200 mensen tegelijk aan het werk zullen zijn op de site. Dan kan het wel vooruitgaan”, aldus Dirk Deroose.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.