Nieuws Antwerpen Luchthaven Deurne neemt steile vlucht

Luchthaven Deurne neemt steile vlucht

Luchthaven Deurne neemt steile vlucht

ibizaDe Antwerpse luchthaven doet het uitstekend. Na al die jaren van continue neergang mag luchthavencommandant Wim Verbist zich verheugen over continu stijgende passagierscijfers. Daardoor lijkt het objectief voor dit jaar van 210.000 passagiers best haalbaar. Ter vergelijking: in 2013 telde Deurne “slechts” 120.000 passagiers.

Het gaat er vaak hectisch aan toe in de kleine luchthaven van Deurne. De vertrekhall is nu eenmaal niet erg groot. Ze is berekend op hooguit 60 tot 70 passagiers. Wanneer een vlucht van Jetairfly vertrekt gaat het veelal om 110 passagiers. Zonder de familieleden te vergeten die vakantiegangers graag komen uitwuiven.

Augustus werd afgesloten op 21.845 passagiers. Juli telde er 22.123 en juni zelfs 23.928 Saldo over de eerste acht maanden: 134.000 passsagiers. Dat is meteen al beter dan het hele jaarsaldo van 2013 dat 120.000 passagiers telde.

De luchthaven van Deurne breidde dit jaar uit van twee naar ineens 11 verschillende bestemmingen. Vooral de zogenaamde partyvluchten naar Ibiza waren voltreffers. Nu de zomer achter de rug ligt is het nu weer de beurt aan de zakenlui. Gerekend wordt op 20.000 passagiers per maand.

Deurne heeft een nieuwe start genomen met de ondertunneling van de Krijgsbaan. Daardoor is de veiligheidszone voor de vliegtuigen verlengd. Dit in overeenstemming met de geldende internationale wetgeving.

Vanop Deurne kan voortaan gevlogen worden op Londen City, Southampton, Rome, Genève, Hamburg, Berlijn, Mallorca, Malaga, Ibiza, Barcelona en Alicante.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.