Nieuws Antwerpen Maritieme toeleverancier Landtmeters in groter pand

Maritieme toeleverancier Landtmeters in groter pand

Maritieme toeleverancier Landtmeters in groter pand

zeilyachtDe Landtmeters Naval Stores Group is onlangs verhuisd naar een ruimer pand langs de Noorderlaan in Antwerpen. Het kleine bedrijfje van enkele jaren terug is uitgegroeid tot een groot complex waar men alles kan vinden voor de scheepvaart. Van dekzeilen, kabels, netten, tenten, zeekaarten, scheepsdecoratie tot schoenen, zeemanstruien kompassen en verven. Een heuse supermarkt. Noel Fasquelle droomt ervan om zijn concept ook buiten Antwerpen uit te bouwen.

Het bedrijf R De Wit is ooit opgestart in 1814 en heeft al die jaren gefungeerd als shipchandler in de haven van Antwerpen. De kleine onderneming leverde alle toebehoren aan de schepen en de lichters die aanlegden in Antwerpen. “Zo zijn er vele tientallen kleine winkels geweest in en om de haven,” zegt Noël Fasquelle. “Alleen zijn ze bijna allemaal verdwenen. Zelf heeft mijn vader ooit de firma Jos Landtmeters gered uit een faillissement. We hebben het bedrijfje naderhand terug opgebouwd en er de kern van onze expansie van gemaakt. Met Jos Landtmeters hebben wij vervolgens verscheidene maritieme toeleveranciers overgenomen en geïntegeerd in de groep Landtmeters Naval Stores Grouop.”

Heel onlangs nog werden de firma’s Uvo Yachting en Uvo Dekzeilen overgenomen, twee kleine ondernemingen die gespecialiseerd zijn in de verkoop van dekzeilen voor boten, aanhangwagens, vrachtwagens, zwembaden, enz. Bandera zal bij nogal wat mensen helemaal niet onbekend zijn. Bandera, Spaans voor vlag is een producent van vlaggen, wimpels, erelinten, spandoeken en windzakken die in 2010 eveneens bij de groep gevoegd werd en ondertussen meedraait in de toelevering aan de scheepvaart. “Maar niet alleen aan de scheepvaart. Wij produceren vlaggen in alle formaten, tot tafelvlaggetjes toe. We kunnen ze bv. bedrukken met het logo van onze klanten. Of met een tekst. Wij verhuren zelfs vlaggen en vlaggenmasten.”

De groep telt vandaag zes divisies met Landtmeters Yachting en Landtmeters Industrie als oorspronkelijke kernstukken van de groep. De twee firma’s verkopen onderdelen en toebehoor voor motor- en zeilboten en stukken voor de industriële scheepvaart. “Wij leveren zelfs aan de haven en aan de petrochemie.”

Met een omzet van 2,5 miljoen euro zijn we vandaag een kleine KMO, geeft Noel Fasquelle aan. “Maar we onderkennen duidelijk beweging in de markt. Er is vraag naar onze producten. Vandaar de idee om alle divisies bijeen te brengen in een concept en dat uit te dragen als een vorm van supermarkt voor de scheepvaart. Ik ben er trouwens van overtuigd dat we ook buiten Antwerpen en zelfs in het buitenland, concreet Nederland iets zouden kunnen doen. Plannen genoeg, in elk geval.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer