Nieuws Antwerpen Martens Hout neemt Leuvens bedrijf over

Martens Hout neemt Leuvens bedrijf over

Martens Hout neemt Leuvens bedrijf over

houtHet familiebedrijf Martens Hout uit Schoten heeft de Leuvense houthandel Wuyts overgenomen. De Antwerpse houthandel versterkt daarmee zijn posities in Brabant. Martens Hout heeft nu met Schoten, Turnhout en Leuven drie belangrijke verkooppunten. Zaakvoerder Eric Martens steekt niet weg dat er in de komende maanden allicht nog meer overnames volgen “maar alles op zijn tijd. Eerst Leuven consolideren.”

Martens Hout is aan een continue expansie toe. Het afgesloten boekjaar 2013 was zeker “niet het beste ooit” maar 2014 is alvast goed gestart. De meeste bouwwerven blijven immers operationeel. Er is nog niet veel tijd verloren gegaan aan vorstverlet.

De overname van de houthandel Wuyts was in dit opzicht een mooie opportuniteit. De eigenaars waren aan een welverdiend pensioen toe en zagen de verdere groei van hun onderneming het best bestendigd in een overname door de Houthandel Martens. Het bedrijf zal op termijn helemaal geïntegreerd worden in de strategie van de Antwerpse groep. Het aangeboden gamma aan hout zal nagenoeg helemaal afgesteld worden op de professionele gebruikers. Tot nog toe was dit immers maar 50%. “Wij werken enkel met bouwfirma’s en schrijnwerkers. We leveren enkel aan grote instellingen zoals ziekenhuizen of overheidsinstanties”, zegt Eric Martens. “We gaan dus nooit in concurrentie met onze klanten. We willen dat ook in Leuven zo doen.”

In de ateliers van Schoten, Turnhout en Leuven worden de bestelde producten voor plaatsing enkel geschaafd of gezaagd. Daartoe is al meteen geïnvesteerd in Leuven. Daar werden nieuwe schaafmachines en vorkliften aangekocht. De toonzaal werd volledig vernieuwd.

Houthandel Martens realiseerde verleden jaar een omzet van nagenoeg 30 miljoen euro. Voor het lopende jaar is een omzetstijging van 10% gebudgetteerd. Daarbij is nog geen rekening gehouden met de inbreng van Leuven. De groep stelt vandaag zo’n 60 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer