Nieuws Antwerpen Matrix Doors zet nieuwe groeifase in

Matrix Doors zet nieuwe groeifase in

Matrix Doors zet nieuwe groeifase in

matrixjeMatrix Doors, een producent van zogenaamde sectionaalpoorten zet volop in op Concept-Gevels. Daarmee worden poorten en gevels tot één geheel verwerkt. Vader Marc Nijs begon het bedrijf in 1990 en zette het logo stevig in de markt. De zonen Yannick en Sten werken vandaag vooral op de lange termijn.

Het bedrijf uit Kontich breidt in dit opzicht de showroom uit met een openlucht toonpark. Daar kunnen de klanten hun keuze bepalen tussen 19 extra tentoongestelde modellen/uitvoeringen op ware poortgrootte. “Een en ander moet de verkoop nog een extra stimulans geven,” zegt Yannick Nijs.

“Waar Yannick voornamelijk de baan op is, ben ik veel meer de binnendienstman”, zegt de andere zoon, Sten Nijs. “We werken in dit opzicht op plannen om een nieuw functioneel kantoorgebouw neer te zetten nabij onze productiehal in Boom.”

Vader Marc Nijs: “Het leeuwendeel van de groei verwacht ik de komende jaren vooral vanuit onze afdeling Matrix Doors Concept-Gevels. Wij spelen met deze nieuw opgerichte divisie binnen het bedrijf volledig in op een nieuwe trend binnen de huidige (ver)bouwstijl.”

Door als fabrikant een zeer breed gamma sectionaalpoorten aan te bieden kon Matrix Doors steeds het meest geschikte model aanbieden dat past in iedere specifieke gevel. Met de afdeling Concept-Gevels zorgt Matrix Doors er vandaag voor dat gevel en sectionaalpoort als het ware één geheel vormen.

In het verleden trachtten verschillende aannemers of leveranciers hun poort, gevel en voordeur zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen qua materiaal, uitzicht en kleur. Concept-Gevels voert deze speciale, hedendaagse projecten nu van A tot Z uit als één geheel. Eén contactpersoon volgt het ganse proces vanaf de planfase, over de verkoop, tot en met de eigenlijke plaatsing, uiteraard bijgestaan door een team ervaren medewerkers.

“Toch blijft ons hoofdartikel sectionaalpoorten. Waar het allemaal begon met grote industriepoorten die nog steeds knappe referenties zijn is Matrix Doors zich steeds meer en meer gaan specialiseren op de particuliere markt. Vervanging van bestaande (kantel)poorten betekent meer dan 50% van onze omzet, nieuwbouw doen we rechtstreeks, maar ook veel via aannemers. De Concept-Gevels krijgen meestal vorm in samenwerking met architecten” aldus Yannick Nijs.

Matrix Doors plaatste onderhand reeds 25.000 poorten. “De positieve mond-tot-mondreclame is onze grootste en goedkoopste reclame,” zegt Marc Nijs. “Het objectieve oordeel en de raad van een kennis zijn zoveel meer waard dan het commerciële verkooppraatje van een handige vertegenwoordiger. Bijna al onze klanten komen hier de eerste keer via-via binnen. Het vertrouwen is er al, dat maakt het gemakkelijker. Het enige wat wij nog moeten doen is correcte afspraken maken – Matrix Doors plaatst de poort steeds binnen de maand – en onze taak tot in de puntjes uitvoeren. Op deze manier halen we dan het volgende mondje reclame binnen!”

Matrix Doors werd in 1992 opgestart in het Mechelse, waar ook de kantoren gevestigd waren. Voor het opstarten van de eigen productielijn in 1994 werd een fabricagehal in Boom aangekocht en een jaar later verhuisden ook de kantoren naar deze locatie. Gevestigd in het industrieterrein Hoek in Boom net tussen de E19 en de A12, lag de Antwerpse markt op die manier breed open. Met de showroom in Kontich aan de Duffelseteenweg blijft Antwerpen in dit opzicht het voornaamste actiedomein.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.