Nieuws Antwerpen Miljoenencontract voor Groep Aertssen in Qatar

Miljoenencontract voor Groep Aertssen in Qatar

Miljoenencontract voor Groep Aertssen in Qatar

aertsenDe Groep Aertssen heeft een nieuw contract in de wacht gesleept in Qatar. Het gaat om grondwerken bij de bouw van een zeemachtbasis en de uitbreiding van de haven van Hamad. De Groep Aertssen zette enkele jaren geleden een eigen dochteronderneming op in Qatar die als Gulf Earth Moving (GEM) verscheidene opdrachten uitvoerde in het kader van de bouw van de haven van Hamad. Het nieuwe order heeft een waarde van nog eens 60 miljoen euro.

De Groep Aertssen uit Stabroek gaat doorheen een opmerkelijke expansiefase. Om zijn activiteiten breder te diversifiëren engageerde de groep zich in het Midden-Oosten. Als specialist in grondwerken zag de groep ruime kansen in de infrastructuurwerken die vele landen uit het Midden-Oosten, waaronder Qatar laten uitvoeren.

Gulf Earth Moving (GEM) nam in dit opzicht deel aan verscheidene grondwerken bij de bouw van de nieuwe haven van Hamad. Met het bijkomende contract is de firma zich verzekerd van verscheidene jaren aan
activiteiten in Qatar. Het akkoord daarover werd betekend door Greg Aertssen, de ceo van de groep en door de minister van transport van Qatar, sultan Al Sulaiti.

GEM beschikt in functie van de lopende contracten in Qatar over een vloot van meer dan 300 grondbewerkingsmachines. GEM heeft overigens nog een zustermaatschappij in de Verenigde Arabische Emiraten.

De Groep Aertssen werd destijds opgezet toen de Polderdorpen Oorderen en Wilmarsdonk onteigend en ondergespoten werden. Vader Marcel Aertssen engageerde zich in de uitbouw van de haven van Antwerpen door zich met een eigen firma aan te bieden voor de noodzakelijke grondbewerkingen. De groep overkoepelt ondertussen nog meerdere andere dochterondernemingen zoals Aertssen Kranen, Aertssen Services, Aertssen Transport, het Aannemingsbedrijf Aertssen en Aertssen Trading.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.