Nieuws Antwerpen Mistras Group opende vestiging in Antwerpen

Mistras Group opende vestiging in Antwerpen

Mistras Group opende vestiging in Antwerpen

mistrasDe Amerikaanse Mistras Group heeft vlak voor de zomer van 2014 een nieuwe dochteronderneming gevestigd in Antwerpen. De Mistras Group is gespecialiseerd in inspecties en niet destructief onderzoek (NDT) in voornamelijk opslagtanks, leidingen en technische installaties.

De Mistras Group bewerkte de Antwerpse regio al geruime tijd vanuit zijn vestigingen in Nederland. Het bedrijf had al die jaren een eigen marktaandeel opgebouwd in Antwerpen en achtte de tijd rijp voor een eigen vestiging. Antwerpen runt nu eenmaal, na het Amerikaanse Houston de grootste concentratie aan raffinaderijen en chemie-installaties van de wereld. In en om de Scheldelaan liggen dus veel opdrachten voor veiligheidsonderzoeken.

Mistras Group België wordt aangestuurd door general manager Nicolas Osselaer die daarbij ondersteund wordt door technisch manager Ruud Van Groot. Mistras opereert vanuit de Koordekenshoef in de haven (83). Het personeelsbestand is ondertussen al uitgegroeid tot 10 man.

De Mistras Group is een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf dat vanuit Princeton zowat de hele internationale chemie- en oliemarkt opvolgt. Het bedrijf past op het vlak van NDT-oplossingen zowel conventionele technieken toe als radiografie, ultrasone controles, magnetische en penetrante onderzoeken. Ook zeer geavanceerde NDT toepassingen zijn mogelijk. Het bedrijf levert personeel dat ter plaatse komt werken maar doet ook aan projectmanagement.

“Wij willen vandaag nog verscheidene specialisten aanwerven”, zegt Ruud Van Groot. “Wij zoeken uiteraard mensen met een goede technische opleiding waarbij certificaten EN/ISO e.a. een pluspunt kunnen vormen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.