Nieuws Antwerpen Nippon Shokubai investeert in Zwijndrecht

Nippon Shokubai investeert in Zwijndrecht

Nippon Shokubai investeert in Zwijndrecht

nipponHet blijft feest in de haven van Antwerpen. Na het miljardenproject van het Saudische Energy Recovery Systems (ERS) heeft het Japanse Nippon Shokubai eveneens een belangrijke investering op stapel staan in zijn Antwerpse vestiging. Nippon Shokubai zou er “een omvangrijk project uitbouwen dat tientallen jobs zal opleveren.”

De chemiecluster in en om Antwerpen komt in beweging. De onderscheiden chemieconcerns herbekijken hun posities en passen hun infrastructuur verder aan. Zoöok Nippon Shokubai dat in Zwijndrecht zogenaamde superabsorberende polymeren (SAP) produceert. SAP’s worden oa. verwerkt in pampers.

Omdat de raad van bestuur van de Japanse groep de investering eerst nog moet afzegenen is er nog geen definitieve beslissing gevallen maar alles wijst erop dat het project er effectief komt. Roel De Vil, de plantmanager van Nippon Shokubai Europe en Hidetaka Yatagai, de president van Nippon Shokubai Europe hebben alvast volgende week een manifestatie opgezet waarop ook de Vlaamse minister van Tewerkstelling, Annemie Turtelboom uitgenodigd was. Een en ander stond overigens nog onder het nieuwsembargo maar dat werd door verscheidene nieuwsbronnen doorbroken.

Nippon Shokubai is als concern opgezet in 1941 en is effectief gespecialiseerd in de productie van SAP en acrylzuur. Het Japanse concern is een koploper in technologische innovatie en stelt zo’n 4000 mensen tewerk. De vestiging in Zwijndrecht werd destijds opgezet in 1999 en stelt 95 mensen tewerk.

Nippon Shokubai opereert vanop de site van Ineos Oxide.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.