Nieuws Antwerpen Novartis investeert bij Alcon in Puurs

Novartis investeert bij Alcon in Puurs

Novartis investeert bij Alcon in Puurs

amarillisHet Zwitserse farmaconcern Novartis gaat “verscheidene miljoenen euro’s” investeren in zijn vestiging Alcon in Puurs. Dat heeft Felix Ehrat, een topman van het bedrijf nogmaals herhaald ten aanzien van premier di Rupo die deelneemt aan de internationale economische bijeenkomst in Davos. Eerder verleden jaar was ceo Joe Jimenez al op bezoek in Puurs. Ook hij stelde toen dat Puurs mag rekenen op een grote uitbreiding.

Alcon is als de tweede grootste divisie van Novartis gespecialiseerd in oogverzorgingsproducten. In Puurs worden apparaten aangemaakt en oogdruppels. De uitbreiding waar Ehrat en Jimenez op doelden zou de installatie zijn van verscheidene productielijnen voor de aanmaak van biofarmaproducten. Biofarmaproducten maken gebruik van levende cellen. De snelle expansie van die sector ligt in lijn met de nieuwe ontwikkelingen die de farmaceutische industrie doorzet op het vlak van dna-analyses.

De investering in Puurs zal uiteraard toegejuicht worden. Het bedrijf versterkt daardoor zijn positie binnen de groep. Alcon is de tweede grootste divisie van Novartis en tekende verleden jaar voor een omzet van zo’n 10 miljard dollar. De groep stelt 23.000 mensen tewerk. In de fabriek in Puurs zijn pakweg 1000 man aan de slag.

De vestiging in Klein-Brabant gaat terug op de firma Albert Couvreur die in het begin van vorige eeuw begon met de aanmaak van OTC-producten. Dat zijn geneesmiddelen die je zonder doktersvoorschrift kunt kopen. De Amerikaanse groep Alcon nam Albert Couvreur in 1977 over en herdoopte de fabriek tot Alcon-Couvreur. Alcon werd op zijn beurt in de jaren tachtig overgenomen door de Zwitserse groep Nestlé. Omdat de aanmaak van geneesmiddelen minder goed paste binnen de langetermijnstrategie van een voedingsgroep schoof Nestlé Alcon in fasen door naar Novartis.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.