Out of office – Stéphanie Ouachan (Striktly Business Software): “Een mooier cadeau dan tijd met mijn inner circle-vrienden door te brengen bestaat er niet”

ANTWERPEN - Tijdens de vakantieperiode zijn ook ondernemers 'Out of Office'. Tijd dan om het eens niet over ondernemerschap te hebben maar over andere zaken die een mens bezighoudt. Vandaag: Stéphanie Ouachan, ceo van Striktly Business Software.

Voor wie neem je zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts? 

Mijn jongste zus. Ik ben thuis vertrokken toen ik 15 jaar oud was, ze was toen nog maar 4 jaar. We zijn dus niet samen opgegroeid. Toen ik in 2018 terug naar Antwerpen verhuisde, had ze een verblijfplaats nodig. Het was bijzonder om plots een jonge zus te hebben. Ik had de neiging om een ouderrol op mij te nemen en haar te beschermen. Ondertussen heb ik geleerd dat ze nood had aan een grote zus. Die rol heb ik ondertussen met veel liefde op mij genomen. Nu is ze niet enkel mijn jongste zus, maar ook mijn beste vriendin.

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?

Ik ben best wel een bourgondiër, ook wel een wandelende restaurantgids. Dus in het Antwerpse zal ik hen veel uit eten laten gaan. Verder zou ik hen aanraden een boot te huren in het Gentse en zo richting Deinze te varen. De Leie afvaren is zo rustgevend.

Welk tv-programma mogen we als jouw ‘guilty pleasure’ beschouwen?

Ik kijk niet erg veel tv, maar Friends kan me doen blijven lachen.

Met welk cadeau kan men jou écht een plezier doen?

Tijd spenderen met mijn ‘inner circle’ vrienden. Ik heb een hele hechte internationale vriendenkring. We komen meestal samen op Ibiza. Een mooier cadeau dan tijd samen door te brengen bestaat er niet.

Welke klus heb je al zo vaak uitgesteld dat je huisgenoten er nerveus van worden?

Ik houd het thuis graag ordelijk. Je zal me niet vaak betrappen op uitstelgedrag. Naar de droogkuis gaan of kleren weer afhalen kan soms wel een tijdje duren. Maar dat kan best wel wachten, denk ik dan.

Aan welke huishoudelijke taak heb je een absolute bloedhekel? 

Alle huishoudelijke taken. Ik houd van orde en netheid, maar poetsen is iets waar ik een bloedhekel aan heb. Daarom organiseer ik frequent hulp.

Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?

Ik ben best wel een wijnliefhebber. Verder houd ik van de kruidige Mexicaanse keuken of de pure frisse Italiaanse gerechten.

Wat is de belangrijkste tip die je kinderen zeker moeten onthouden?

Dat je van jezelf moet houden. Dan pas kan je van iemand anders houden. We moeten lief zijn voor onszelf. We mogen fouten maken. Het belangrijkste is hoe we met die fouten omgaan en wat we eruit leren. Ik zeg altijd “Wees je eigen coach”.

Waar in jouw buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?

Ik zie gepassioneerd ondernemerschap in zoveel hoekjes en kantjes. Hoe een restaurantuitbater aandacht besteedt aan ‘hospitality’ of hoe een slager zijn toog mooi presenteert. Zelf ben ik betrokken bij Voka Antwerpen-Waasland en hoor ik zoveel gepassioneerde ondernemers hun ideeën pitchen. Er zit zoveel ondernemerschap in onze stad. Ook binnen mijn eigen onderneming, mijn medewerkers zijn gepassioneerde ondernemers die samen aan het Striktly-verhaal bouwen. Of ze nu op de payroll staan of niet, het gepassioneerde ondernemende karakter zit er in.

Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?

Het zal de lezers die me kennen niet verbazen. Ibiza all the way!