Out of Office van Jonathan Tilburghs (Artuur): “Verliefd op het Eilandje en Spanje.”

De hele zomer lang geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Als laatste laten we architect Jonathan Tilburghs, mede-zaakvoerder van Artuur - architectuur en ruimtelijke planning, aan het woord.

Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten? 

Er zijn zoveel bestemmingen die ik graag nog zou willen bezoeken. Maar als we dan met een quarantaine rekening moeten houden, ga ik voor het Scandinavië. 14 dagen rust en één worden met de natuur. A-typisch voor mezelf maar een quarantaine is/was dan ook a-typisch.

En waar gaat (of ging) de vakantie deze zomer heen? 

Barcelona en Valencia, geen verre bestemming dit jaar. Onze vakanties zijn steeds een mix van citytrippen, cultuur ontdekken, lokale sfeer opsnuiven en wat rust aan het strand. De perfecte combinatie.

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken? 

Ikzelf ben verliefd geworden op het Eilandje hier in Antwerpen. Vooral bij valavond vind ik dit prachtig. Ondergaande zon, zicht op het MAS, de boten in de jachthaven om je heen en een terrasje. Het geeft een instant vakantiegevoel.

Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?

Oh, ik ben een alleseter. Maar de Belgische klassiekers kunnen mij altijd plezieren. Met mosselen met frietjes, steak tartaar of een vol-au-vent ben ik al heel tevreden.  Ik ga ook graag culinair eten. Met een avondje op restaurant kan je mij altijd plezier doen. Een dark and stormy om te beginnen en erna een glaasje witte wijn.

Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt? 

Een cursus Spaans. Met de droom om ooit te emigreren naar Spanje. Een goede voorbereiding kan nooit kwaad. Ik word ook gewoon gelukkig van de Spaanse klanken.

Met welke collega-ondernemer wilt u eens van gedachten wisselen en waarom? 

Mag ik maar één kiezen? Als jonge architect vind ik het enorm knap welke naam Dieter Vander Velpen op jonge leeftijd al gecreëerd heeft. De symbiose tussen architectuur en interieur vind ik enorm fraai gedaan. Als architect is het esthetische zeer belangrijk, maar ik zou ook de gedachtegang achter de schermen wel eens willen leren kennen.

Voor een etentje in welk restaurant zou u een afspraak durven verzetten? 

Het is altijd fijn om bij restaurant Nathan te gaan eten, met een jonge kok, vriendelijke bediening en heel lekker culinair eten. We hebben hem ooit leren kennen bij jong keukengeweld, en sindsdien zijn we er op regelmatige basis gaan eten. Ze hadden trouwens ook een uitstekend corona-afhaaldiner.