Nieuws Antwerpen ProFix overgenomen door Altrad Balliauw

ProFix overgenomen door Altrad Balliauw

ProFix overgenomen door Altrad Balliauw

altradHet isolatiebedrijf ProFix uit Schoten is overgenomen dor industrieel stellingbouwer Altrad Balliauw. ProFix heeft in zijn snelle expansie een sterk aandeel verworven in de markt van de tankbouw. De isolatie-activiteiten van ProFix zullen in de komende maanden geïntegreerd worden met die van Altrad Balliauw en verder gaan onder de naam Altrad ProFix.

Altrad Balliauw is als stellingbouwer opgericht in 1976 en heeft vanuit Verrebroek een sterk gediversifieerd netwerk opgebouwd bij klanten als Electrabel, BASF, Total, Exxon e.a. Altrad Balliauw behoort sinds enkele jaren tot de Franse groep Altrad. De onderneming stelt vandaag meer dan 1200 mensen tewerk.

De overname van ProFix past perfect in de verdere expansie van de groep. ProFix is niet enkel gespecialiseerd in thermische, akoestische en brandbeschermende isolatie maar commercialiseert ook isolatiematrassen, doet aan stellingbouw en verzorgt ook schilderwerken. Het bedrijf is actief in de petrochemie, de energie, de scheepvaart, de tankopslag enz.

Het bedrijf uit Schoten heeft de afgelopen maanden meer dan 50 bijkomende werknemers in dienst genomen. “Wij volgen geen pro-actief aanwervingsbeleid”, zegt zaakvoerder Frank Verstraeten. “De mensen komen gewoon naar ons toe.” ProFix heeft vandaag 120 eigen mensen op de payroll. Die gaan allemaal mee over naar Alttrad Balliauw.

Zeker in de brede regio rond de petrochemische cluster van Antwerpen is het werkaanbod aan isolatie, stellingbouw en schilderwerken heel erg ruim. De concurrentie onder de verschillende ondernemingen is dan ook heel erg groot. ProFix Services groeide daarbij evenwel als kool. Frank Verstraeten en zijn echtgenote zetten hun firma op in … 2009.

“Het heeft volgens mij alles te maken onze benadering van de klanten”, zegt Frank Verstraeten. “Wij stellen ons helemaal af op hun noden. Waar het de klanten om te doen is, is ook ons punt. Daarom worden alle opdrachten bij ons vooraf met de opdrachtgever doorgenomen. Wij zoeken samen met hem naar de beste oplossingen.” Het bedrijf realiseerde verleden jaar een omzet van pakweg 14 miljoen euro.

De overname van ProFix door Altrad Balliauw past perfect in de langetermijnstrategie van de groep. Die wil zijn klanten een multidisciplinaire dienstverlening garanderen, stelt algemeen directeur Jan De Swert.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.