Nieuws Antwerpen Projectontwikkelaar BVI.BE aan de slag in Groot-Bijgaarden

Projectontwikkelaar BVI.BE aan de slag in Groot-Bijgaarden

Projectontwikkelaar BVI.BE aan de slag in Groot-Bijgaarden

dansaertDe projectontwikkelaar BVI.BE heeft de bouw van het Dansaert Park in Groot-Bijgaarden opgestart. Daarmee heeft het bedrijf uit Woomelgem zijn positie op de markt versterkt. Dit neemt niet weg dat Michel Meers, de gedelegeerd bestuurder van BVI.BE ondertussen nogal wat structurele problemen in de sector onderkent.

BVI.BE werd destijds in 1999 in de steigers gezet. De projectontwikkelaar onriënteerde zich aanvankelijk vooral op residentieel vastgoed en industriële gebouwen doch in de loop van de jaren werden meer opportuniteiten gezien in de markt van KMO-parken. Zo werd onderhand het Ikaros Park in Zaventem uitgetekend, Blarenberg II in Mechelen, de Vennen in Herentals, het KMO-park langs de Boudewijnlaan in Kontich, het Ooievaarsbos in Aartselaar enz.

“Vandaag gaat het iets moeizamer. De economische conjunctuur zit nu eenmaal niet goed. Elk fallissement betekent ook een vrijstaand bedrijfsgebouw. Bovendien krijgen de ondernemers het moeilijker om bij de bank leningen los te krijgen. Het ontbreekt dus aan nieuwe initiatieven”, zegt Michel Meers.

Maar BVI.BE zet verder door. Het project Dansaert Park in Groot Bijgaarden mag daarbij richtinggevend zijn. “Het is een perfect gelegen zone, vlakbij de Brusselse ring en de verbindingen naar alle nationale autowegen. Er zijn tramlijnen, buslijnen en treinverbindingen. De inbreng van een eigen winkelpark met oa. een McDonald’s zal de leefbaarheid van de zone nog versterken.”

Het Dansaert Park omvat 30 verschillende units vanaf 146 vierkante meter. Het project wordt mee aangestuurd door het architectenbureau Aavo Architects.

Bij BVI.BE werken zes mensen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.