Nieuws Antwerpen Proviron gaat remvloeistoffen aanmaken

Proviron gaat remvloeistoffen aanmaken

Proviron gaat remvloeistoffen aanmaken

remvloeistofHet chemiebedrijf Proviron uit Hemiksem gaat remvloeistoffen produceren voor zijn Amerikaanze partner Third Coast International. Het contract daartoe werd officieel betekend tijdens het bezoek van de Vlaamse minister-president Kris Peeters aan het Amerikaanse Houston.

Proviron is een geavanceerde producent van chemicali├źn en toeslagstoffen. Het bedrijf produceerde tot nog toe al grondstoffen voor remvloeistoffen maar in het contract met de Amerikanen zullen nu voor het eerst ook de remvloeistoffen zelf gemaakt worden.

De productie is bestemd voor de Europese automarkt. Volgens Wim Michiels van Proviron wordt de verkoop afgesteld op 10 miljoen auto’s op jaarbasis. Hoeveel dat contract voor Proviron waard is werd niet vrijgegeven.

Voor Third Coast International is het contract met Proviron de grote stap naar Europa. Het bedrijf is al actief in de Verenigde Staten zelf, in Singapore en in Qatar.

Proviron heeft zelf een vestiging in de Verenigde Staten en opereert in Vlaanderen vanuit Hemiksem en Oostende. Het bedrijf tekende verleden jaar voor een omzet van zo’n 160 miljoen euro en budgetteert voor het lopende boekjaar een cijfer van 180 miljoen euro. De onderneming stelt zo’n 300 mensen tewerk.

Proviron is als chemiebedrijf opgezet door Leo Michiels. De firma wordt inmiddels gerund door zijn beide zonen, Wim en Mark Michiels. Enkele weken geleden werd ook een akkoord gesloten met de Amerikaanse groep Cryotech Deicing Technology. Proviron gaat onder licentie van Cryotech ontijzingsproducten aanmaken voor vliegtuigen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citro├źn-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer