Nieuws Antwerpen Q8Oils start hypermoderne mengfabriek op

Q8Oils start hypermoderne mengfabriek op

Q8Oils start hypermoderne mengfabriek op

SONY DSC

SONY DSC

Q8Oils, een filiaal van Kuwait Petroleum International (KPI), heeft zijn mengfabriek in Antwerpen officieel opgestart. Met een investering van 100 miljoen dollar is het meteen een van de grootste en meest geavanceerde fabrieken in Europa.

De productiefaciliteit heeft een capaciteit van 125 miljoen liter smeermiddelen, met een mogelijke uitbreiding tot 250 miljoen liter, en een uitstekende verbinding met Engeland en de rest van Europa via de weg, het spoor en de zee. Met deze mengfabriek voert Q8Oils zijn groeistrategie verder uit ten aanzien van de Europese markten en daarbuiten.

De laadarmen aan de Antwerpse aanlegsteiger zijn geschikt voor schepen tot 5.000 ton.  Met 24 basisolie- en 42 additieventanks produceert de fabriek de breedste waaier aan producten van gelijk welke blending plant in Europa. Verder kan de mega-menginstallatie batches tot 400.000 liter produceren.  De vulhal is uitgerust met half- en volautomatische vullijnen. De strenge interne procedures voor kwaliteitscontrole en de technische ontwikkelingscapaciteiten van wereldklasse worden bovendien aangevuld met een hele reeks certificaten.

“We zijn trots op het werk dat Q8Oils verricht heeft in de Benelux, en vooral in België. Hun groei in retail en direct business is een perfect voorbeeld van het ambitieuze uitbreidingsprogramma dat Q8Oils uitvoert in Europa. We zijn erg blij met onze sterke aanwezigheid op de Europese smeermiddelenmarkt en willen nu onze state-of-the-art mengfabriek gebruiken om onze groeistrategie verder uit te zetten in de Europese markt en daarbuiten”, zei Al-Rashidi, de voorzitter van Kuwait Petroleum International.

“De mengfaciliteit werd oorspronkelijk gebouwd in 1891 als een opslagplaats voor brandstof- en smeermiddelenimport uit de VS. Q8Oils kocht de fabriek in 1983. De afgelopen 33 jaar speelden de site en haar 131 werknemers een cruciale rol in ons succes op de smeermiddelenmarkt. Wat je vandaag ziet, begon in 2009 als een masterplan om de groeiambities van onze aandeelhouders te verwezenlijken. Vandaag zijn we trots op de opening van deze state-of-the-art, ecologisch verantwoorde mengfabriek, die blijft gerund worden door lokale, ervaren medewerkers uit de Antwerpse regio”, zei Fadel AlFaraj, Kuwait Petroleum Global Business Managing Director van zijn kant.

Q8Oils is eigendom van en wordt geleid door Kuwait Petroleum International (KPI), de internationale downstream van Kuwait Petroleum Corporation (KPC), de nationale oliemaatschappij van Koeweit. Gesteund door de substantiële bedrijfsmiddelen van zijn moederbedrijf, gebruikt Q8Oils basisoliën van grote kwaliteit en produceert het een uitgebreid gamma oliën in zijn eigen mengfabrieken in België, Italië en Zweden. Vandaag worden de Q8Oils smeermiddelen gebruikt door klanten in meer dan 80 landen overal ter wereld.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.