Nieuws Antwerpen RE-DO genomineerd voor eco-design pro award van OVAM

RE-DO genomineerd voor eco-design pro award van OVAM

RE-DO genomineerd voor eco-design pro award van OVAM

re-doRE-DO maakt nieuwe en mooie papierproducten uit afvalpapier. De twee creatieve breinen achter de design-zaak zijn Linde Luyten en Tille Lingier. Ze zijn allebei grafisch ontwerper die veel met papier hebben gewerkt. Zo merkten ze dat drukkerijen veel gebruikt papier weggooiden en dat vonden ze zonde. Daar kunnen mooie dingen mee worden gemaakt, vonden ze. Dat was meteen de start van RE-DO-shop.

“We werken samen met drukkerijen waarbij we de resten van hun papierafval ophalen. Dat papier mag best ook wel bedrukt zijn. We houden wel rekening met de regels van privacy: er moeten natuurlijk geen persoonlijke gegevens op het afvalpapier staan, daar wordt op gelet” zegt Linde Luyten.

RE-DO bestaat nu anderhalf jaar en ze verhuizen al  naar een nieuwe locatie: naar een atelier in de St. Erasmusstraat in Borgerhout. “Sinds kort werken we ook samen met beschutte werkplaatsen zoals Werminval. Die werkplaatsen helpen ons om een deel van de productie uit te voeren, zo kunnen wij ons blijven focussen op ontwerpen” zegt Linde Luyten.

Linde en Tille maken wat in het Engels ‘stationary’ wordt genoemd, dat wil zeggen allerlei papier- en kantoorbenodigdheden zoals agenda’s, notaboeken en boekjes. enz. En wie een goed idee heeft en dat wil laten realiseren kan vast met de twee dames contact opnemen en het idee bij hen aftoetsen Ze staan altijd open voor goede ideeën. De producten van RE-DO kunnen worden aangeschaft op verschillende verkooppunten maar vooral ook bij hun webshop.

Meer info op hun website http://redopapers.com/

Naast RE-DO zijn er nog drie andere genomineerden voor de Heny Van De Velde Awards: dat zijn ETAP-verlichting uit Malle, de open-boerenmarkt Marta en Rotor. Ook hierover meer info op http://www.ecodesignlink.be/nl/pro-award

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.