Nieuws Antwerpen Restaurants kunnen lastminute boekingen aanbieden

Restaurants kunnen lastminute boekingen aanbieden

Restaurants kunnen lastminute boekingen aanbieden

restoWe boeken al vele jaren lastminuteflights. We zoeken ook de websites van de agentschappen af op zoek naar lastminutereizen. Binnenkort kun je lastminutereservaties boeken in de Antwerpse restaurants. Twee jonge kerels, Matthieu Geelhand en Christophe Clerjaud hebben de website restolastminute.com gelanceerd. Je kunt er straks op het laatste moment een tafeltje mee reserveren in een chic restaurant en nog een flinke korting meepikken ook.

Veel restaurants hebben vandaag effectief al een site. Je kunt er een tafeltje op boeken. Maar dan moet je ze een voor een afbellen of mailen.

Restolastminute.com zet in dit opzicht een stap verder. Veel restaurants zijn op bepaalde dagen helemaal niet volgeboekt. Ze zitten vaak met lege tafels opgescheept. Een flinke streep door de rekening want het vlees, de vis en de groenten zijn aangekocht en die verliespost ondermijnt de rentabiliteit van het restaurant.

Wanneer de restauranthouder erin zou slagen om zijn lege tafels met een korting toch te laten bezetten zou hij een mooie zaak doen, was de redenering van Matthieu Geelhand en Christophe Clerjaud. “We gingen een beetje uit van het yieldmanagement dat bv. ook een site als booking.com aanhoudt. Je plaatst bepaalde restaurants op je site en ze promoten meteen zichzelf. In functie van hun kortingen van 10 tot zelfs 50% krijgen onze restauranthouders hun zaak helemaal vol. De restauranthouder bepaalt overigens zélf hoeveel plaatsen hij aanbiedt en hoeveel korting hij toestaat.”

Restolastminute.com werd enkele maanden geleden al uitgerold in het Brusselse. Met een enorm succes. Reeds meer dan 200 restaurants staan op de site en ondertussen hebben al zo’n 6000 bezoekers gereserveerd. Restolastminute.com had al meer dan 85.000 bezoekers en heeft vandaag al meer dan 4500 likes. De initiatiefnemers willen de zaak ondertussen wel zelf in handen houden. Ze letten er alvast op dat het niveau van de aangeboden restaurants voldoende hoog is. “Wij hebben alle respect voor pizzazaken en frituren, zeker weten. Maar we houden het bij restaurants met een zekere klasse. De korting op de kostprijs moet nu eenmaal ook iets betekenen.”

“Dat succes willen we nu ook overdoen in Antwerpen”, zegt Mathieu Geelhand enthousiast. “We bezoeken thans de restaurants en leggen de restaurateurs onze ideeën voor. Het enthousiasme is echt groot. We gaan ongetwijfeld opnieuw scoren. We hopen in september e.k. te kunnen opstarten.”

De restauranthouders betalen van hun kant 70 euro abonnementsgeld.

Eén tip voor wie interesse heeft: de reserveringspiek ligt duidelijk tussen de 18 en de 20 uur ’s avonds.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.