Nieuws Antwerpen Ritmo Technics viseert gespecialiseerde technische profielen

Ritmo Technics viseert gespecialiseerde technische profielen

Ritmo Technics viseert gespecialiseerde technische profielen

MISSION JEANNE D'ARC 2012Een niche voor specialisten vraagt een gespecialiseerde aanpak en dat hebben ze begrepen bij Ritmo. Ritmo is al jaren actief als HR-dienstverlener en kenmerkt zich door zijn specifieke aanpak en kennis van de arbeidsmarkt. Om de groeiende vraag naar technische profielen te kunnen invullen opende Ritmo onlangs zijn nieuwste kantoor, Ritmo Technics aan de Italiëlei te Antwerpen.

Ritmo speelt met dit nieuwe kantoor in op het nijpende tekort aan gespecialiseerde profielen waar vele firma’s mee kampen. Het is overigens niet het eerste kantoor van Ritmo dat zich uitsluitend richt op een bepaalde niche in de arbeidsmarkt  Zo hebben ze ook kantoren met een focus op contact centers, cleaning of maritieme profielen. Een aanpak die loont zo blijkt uit de groeicijfers van de firma.

Door zich te specialiseren in een bepaalde niche kan Ritmo zeer gericht te werk gaan en een duidelijk zich krijgen op het HR beleid binnen die sector en de bijhorende behoeften in kaart brengen. De Ritmo HR consulenten verdiepen zich niet enkel in de activiteiten van de klant, ze werken ook letterlijk met kennis van zaken. Zo hebben de consulenten zelf een technische scholing en/of voorgrond waardoor ze beter in staat zijn om de vacature en de kandidaat te beoordelen en te screenen.

Voor de invulling van technische vacatures beschikt Ritmo naast dit nieuwe gespecialiseerde kantoor ook over een uitgebreid regionaal (kantoren)netwerk, een jarenlange expertise en een goed opgebouwde database waaruit ze kandidaten kunnen rekruteren en selecteren.

De technische profielen waar Ritmo Technics zich op toespitst: elektriciens, elektro-mecaniciens, mecaniciens, koeltechnici, metaalbewerkers, monteurs, draaiers, frezers, lassers, plaatbewerkers, pistoolschilders, onderhoudsmecaniciens, bandenmonteurs enz.

Ritmo is in 1987 opgericht op de Kipdorpbrug in Antwerpen door Bea Van Valkenburg en Mimi Van Hunsel en telt vandaag 22 kantoren. Waarmee het bedrijf zich opgewerkt heeft tot “de grootste onafhankelijke HR-dienstverlener op de as Antwerpen – Brussel.” Ritmo is gespecialiseerd in office, maritime & logistics, haven, industrie, technics, contact center & customer service, cleaning, art, dienstencheques, outplacement en inhouse services zoals bv. bij Katoen Natie en Federal Mogul. Ritmo stelt vandaag zo’n 1500 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.