Nieuws Antwerpen Safety@vises staat op alle grote popconcerten

Safety@vises staat op alle grote popconcerten

Safety@vises staat op alle grote popconcerten

guy meurisHij staat al vele maanden met een eigen stand op de meeste festivals en popconcerten. Hij sloot onlangs bovendien een contract af met de eigenaars van het Antwerpse Sportpaleis om er ook aanwezig te zijn op alle evenementen. Allicht volgt ook Vorst Nationaal nog. Guy Meuris van Safety@vises in Burcht handelt in gehoorbeschermingsproducten. Hij is mee gegroeid met de onafgebroken opgang van de festivals in Vlaanderen.

Vele jongeren beseffen onvoldoende welke schade hoge decibels kunnen aanrichten aan het gehoor. Het gaat in dit opzicht niet enkel om de hoogte van de decibels. Het gaat hem vooral ook om de duur van de blootstelling aan hoge tonen. 4 minuten kan soms al eens te lang zijn. Vandaag is alles nog hip, morgen krijgen ze de eerste signalen dat het ergens fout loopt. Het eindigt vaak met gehoorsuizingen, gehoorverlies, hyperaccusis (overgevoeligheid voor geluid) en doofheid. Guy Meuris heeft zich al die jaren geëngageerd om daar als preventie-adviseur iets aan te doen.

“Ik heb een aantal jaren gewerkt bij Würth en Rala, toevallig twee Duitse bedrijven waar ik het belang van een goede lichaamsbescherming en zeker ook van een goede gehoorbescherming onderkend heb. In eerste instantie dan op de werkvloer. Het lawaai van compressoren en perslucht kan heel nefast zijn voor de arbeiders die er dagelijks mee werken. Het komt er dus op aan om over een goede gehoorbescherming te beschikken. Vandaar ons aanbod aan oorpluggen, gehoorkappen en oorschelpen.”

Guy Meuris zette in dit opzicht twee jaar geleden zijn eigen firma, Safety@vises op. Safety advices, jou got it? Aanvankelijk vooral toegespitst op het bedrijfleven ging de start-up zich evenwel snel oriënteren naar de privé-wereld van festivals en evenementen. “In die mate dat ik nu zeker 80% van zijn gebudgetteerde omzet van 250.000 euro op festivals realiseer. Wij staan op zowat alle grote evenementen met een eigen stand. Wij verkopen er onze beschermingsmiddelen maar geven er ook informatie.”

Safety@vises verdeelt ondertussen nagenoeg alle grote merken inzake gehoorbeschermingsmiddelen. Zo Skins, Yaktrax, 3M, Uvex, Crescendo enz. Vooral Sonomax is een aantrekkelijk gegeven. Meuris maakt ter plaatse een inwendige oorbescherming in zacht of hard materiaal. “We doen dat in hooguit 10 minuten. Sonomax is heel erg efficiënt en in dit opzicht ook heel populair.”

Meuris doet voorlopig alles nog zelf. Hij heeft wel een sterk netwerk van pakweg 15 jobstudenten uitgebouwd die hem bijstaan. In de komende weken wordt een eigen webshop opgestart.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.