Nieuws Antwerpen Sofie (23) heropent groente- en fruitwinkel in Schoten

Sofie (23) heropent groente- en fruitwinkel in Schoten

Sofie Cleiren Sofie Cleiren. Foto: JAA.

Sofie (23) heropent groente- en fruitwinkel in Schoten

SCHOTEN – Sofie Cleiren (23) heeft altijd al haar eigen zaak gewild. Toen de groente- en fruitwinkel onder de arcade op de Markt plots over te nemen stond, heeft ze niet getwijfeld. “Bij mij is het de hele week marktdag”, nodigt Sofie dorpsgenoten uit voor een kennismaking.

Het was Julie Van Gestel die in dit pand ruim twee jaar geleden haar familietraditie voortzette door een eigen fruit- en groentewinkeltje te openen. “Na mijn studie interieurvormgeving vond ik niet meteen werk in die richting en ben ik als hulpje van Julie aan de slag gegaan in haar winkeltje. Toen ze na verloop van tijd aangaf om persoonlijke redenen te stoppen met Schanul by Jules, heb ik meteen toegehapt, als in een sappige rode appel”, vertelt Sofie enthousiast.

 

Sofie Cleiren
Foto: JAA.

Het handelsfonds overnemen als jonge vrouw alleen was niet zo evident. “Gelukkig was mijn schoonvader bereid om mee in te stappen als stille vennoot. Aan het product en concept wilde ik niet veel veranderen. En vorig najaar ben ik dan opengegaan onder de naam Schanul, zonder meer. Ik vond die Antwerpse term voor pijpajuin wel leuk. Mijn mama heeft me bij de start een kleine Schanulleke cadeau gedaan. Sindsdien is de lievelingspop van Wiske (van Suske) mijn mascotte.”

 

Sofie Cleiren
Foto: JAA.

Interieurvormgeefster

Met haar ervaring als interieurvormgeefster, spreekt het voor zich dat ze de inrichting van Schanul onder handen zou nemen. “Het oogt allemaal wat kleurrijker en persoonlijker”, leidt Sofie ons rond in de winkel. “Momenteel is het citrusfruit nog altijd op z’n best. Ook de kolen zijn erg lekker. Voor de rest is het aanbod aan fruit traditioneel niet zo groot in deze periode. Ik kijk al uit naar de komst van de pruimen binnenkort.’”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.