Nieuws Antwerpen Stenabo werkt al twee jaar in tunnels onder Brusselse Wetstraat

Stenabo werkt al twee jaar in tunnels onder Brusselse Wetstraat

Stenabo werkt al twee jaar in tunnels onder Brusselse Wetstraat

nabarroDe klanten bellen vandaag om morgen hun opdrachten uitgevoerd te zien. Het gaat er hectisch aan toe in de bouwwereld. Stenabo uit Wuustwezel stuurt zijn ploegen elke dag tot in de verste uithoeken van het land. Het zijn specialisten in betonboringen, zagen en chemisch verankeren.

Stefan Nabarro onderkende de specifieke bouwniche van het betonboren nog van bij zijn ouders. Hij begon in 1994 met zijn eigen firma en heeft onderhand een heel uitgebreide klantenportefeuille opgebouwd. Tot 85% van de opdrachten komen van bekende aannemers waar Stenabo al vele jaren mee werkt. Zo de BAM Group en Viabuilt.

Stenabo verzorgt betonboringen op kaaimuren, sluiscomplexen, metrotunnels, wegenbouwprojecten en parkings. Zagen gebeurt in wegen, vloeren, wanden en dikke muren. Chemische verankeringen gebeuren oa. in functie van draadslangen en wapeningsslaven. Het gaat om langlopende opdrachten zowel om karweien van nauwelijks enkele uren.

De bouwsector heeft het niet onder de markt. De bouwheren aarzelen, de prijzen staan onder druk. “Daar merken wij voorlopig nog niets van”, zegt Stefan Nabarro. “Weet je, wij werken voornamelijk voor grote opdrachtgevens die veelal op openbare bouwwerven actief zijn. Zoals de ontdubbeling van de spoorwegen in Eingebrakel waar wij de betonnen sokkels chemisch verankeren. Of in de tunnels onder de Wetstraat waar wij al twee jaar aan de slag zijn….”

Toch voelen ze ook bij Stenabo de zenuwachtigheid van de markt. De concurrentie is bikkelhard. Zo’n 100 bedrijven proberen elkaar vliegen af te vangen. Er is ook heel wat verloop in de sector. Nogal wat werknemers stappen eruit en beginnen op zichzelf. “Maar we overleven het wel”, zegt Nabarro.

Verleden jaar werd een omzet bijeengewerkt van pakweg 1,5 miljoen euro. De onderneming stelt vandaag 12 mensen tewerk.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citro├źn-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer