La Chapelle

Sterrenchef Seppe Nobels opent culinaire hotspot in Ardeens kasteel

Het dertiende-eeuws kasteel La Chapelle in het Ardeense Anthisnes wordt de nieuwe uitvalsbasis van Seppe Nobels. De chef van Antwerps restaurant Graanmarkt 13, die sinds kort ook eigenaar is van de eerste groene Michelinster van België, wil er samen met cultureel ondernemer Joachim Marynen een plaats creëren waar mensen kunnen overnachten en dineren in overeenstemming met wat de lokale boeren te bieden hebben.

Voortaan zullen fijnproevers ook buiten het Antwerpse kunnen genieten van de kookkunsten van Seppe Nobels. Samen met Joachim Marynen wil de sterrenchef van Graanmarkt 13 vanuit het Ardeense dorpje Anthisnes met Domein de La Chapelle een mix brengen van overnachten in landelijke luxe, onthaasten in de natuur en culinaire ontdekkingen in eigen stijl.

“Ons doel is om het bestaan van de natuur zo veel mogelijk te laten overvloeien in de ervaring op La Chapelle. Door biologische voeding, beschermde ecosystemen, natuurlijke materialen, seizoensgebonden tradities en meer, hopen we de lijn tussen mens en natuur te vervagen”, vertellen de twee bezielers van La Chapelle.

Mensen zullen er buiten kunnen overnachten in luxe-tenten of in gerenoveerde kamers van het kasteel. De dagelijkse keuken, die vooral met producten van eigen of lokale kweek zal werken, verzorgt Nobels met het Saillart-team van Marcus Verret waarmee hij in het verleden al samenwerkte.

“Het is geen geheim dat eten mensen samenbrengt. Enkel het bereiden en het genieten ervan smeedt vriendschappen en versterkt banden. Samen aan tafel of aan het kampvuur zitten en genieten van de mooie omgeving, dat is het gevoel dat we willen brengen en delen”, besluit de sterrenchef.