Nieuws Antwerpen Technologie voor snellere en schonere taxi's bij Antwerp-Tax

Technologie voor snellere en schonere taxi's bij Antwerp-Tax

Technologie voor snellere en schonere taxi's bij Antwerp-Tax

Antwerp-Tax, het taxi bedrijf van Koen Van Oorschot, brengt – na hun primeur in Helsinki – milieuvriendelijke taxi’s naar onze stad. De Mercedes E300 BlueTEC Hybrid, een wagen die schakelt tussen elektrische en dieselaandrijving naargelang welke aandrijving op dat moment het meest effici├źnt is, belooft het verbruik drastisch te verlagen, tot 4.1 l/100km. Dat laatste moet ook wel omdat een hybride wagen in aankoop nog steeds een kwart duurder is dan een gewone wagen. Het zal dus ook van deze test afhangen of deze hybride wagen verder ingang vindt in het Antwerp-Tax wagenpark van meer dan 100 Mercedes wagens. Mercedes is daarmee al meer dan 50 jaar huisleverancier bij Antwerp-Tax.

Antwerp-Tax heeft de reputatie snel technologie in te zetten om haar operaties en klantvriendelijkheid te verbeteren. Al in 2011 maakte het bedrijf het mogelijk taxi’s te bestellen via smartphone en online. Op die manier worden wachttijden gedrukt en leert het bedrijf haar klanten beter kennen. De taxi’s zelf haken in op het bedrijfsnetwerk via GPRS.

Antwerp-Tax vervoert 1 miljoen passagiers per jaar. Het bedrijf boekte volgens de laatst neergelegde jaarrekening een omzet van iets meer dan 8 miljoen euro. Bij Antwerp-Tax werken 189FTE, met een belangrijk aandeel van part-time contracten. Die jaarrekening dateert van voor de overname van Star Taxi, in september van vorig jaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citro├źn-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer