Nieuws Antwerpen VABO Spoorbouw zet alles op rails

VABO Spoorbouw zet alles op rails

VABO Spoorbouw zet alles op rails

http://www.dreamstime.com/-image1081585In het orderboek van VABO Spoorbouw staan al opdrachten voor het jaar 2015. Het bedrijf uit Kapellen doet het uitstekend. “Wij hebben ook al mindere maanden gehad”, zegt zaakvoerder Louis Van Bouwel “maar vandaag draaien we inderdaad voluit.”

VABO Spoorbouw staat voor Van Bouwel Spoorbouw. Het bedrijf dat opgezet is door de vader van Louis Van Bouwel is gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van kraan-, tram- en treinsporen. De onderneming legt ook spoorwegoverwegen aan in asfalt, beton of prefab. Ook het nivelleren, het richten of het onderstoppen van sporen en wissels maakt deel uit van de job.

“Wij voeren uiteraard geregeld opdrachten uit voor Infrabel en Waterwegen en Zeekanaal”, zegt Louis Van Bouwel. “Maar we werken toch nog meer voor privé-ondernemingen in de havens en op industrieterreinen. Zo voor Lanxess, Esso, Tessenderlo Chemie, Ineos, Sae Invest, Hupac, de APM Terminal Zeebrugge enz.”

VABO Spoorbouw stelt vandaag zo’n 25 mensen tewerk. De onderneming realiseert omzetcijfers tussen de 3 en de 6 miljoen euro. “Die sterk wisselende cijfers hebben alles te maken met het feit dat Infrabel doorgaans zélf zijn materialen aanlevert terwijl dit voor de privé-bedrijven minder het geval is.”

De grote troef van VABO Spoorbouw: “het feit dat wij dag en nacht klaar staan om in te grijpen. Wij zijn 24 uur op 24 beschikbaar en rukken onmiddellijk uit wanneer het ons gevraagd wordt. Uiteraard volgen wij daarbij alle technische veiligheidsprocedures op. Wij hebben daartoe ook alle nodige ISO-certificaten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.