Nieuws Antwerpen Valéron Strenght Films installeerde nieuwe lijn

Valéron Strenght Films installeerde nieuwe lijn

Valéron Strenght Films installeerde nieuwe lijn

erik wollaertValéron Strength Films heeft 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbouw van een nieuwe “blaaslijn.” Het bedrijf uit Essen is gespecialiseerd in de productie van extra sterke kunststoffolies. Op de nieuwe lijn zullen zogenaamde kruis-gelamineerde folies aangemaakt worden. Die zijn bestemd voor industriële toepassingen in oa. de bouw, de verpakkingssector en de labelmarkt.

Valéron is zo’n 40 jaar geleden opgezet door de Nederlander Oscar Van Leer die de specifieke technologie voor het aanmaken van sterke kunststoffolies kocht van Phillips Petroleum. De folies worden geblazen uit de kunststof polyethyleen. De productieprocédés werden in die mate geperfectioneerd dat de installatie van extrusielijnen mogelijk werd. Gekozen werd voor Essen en het Amerikaanse Houston. Valéron heeft als groep ondertussen overigens ook een eigen vestiging in China.

De productie draait ondertussen ook in Essen op volle toeren. “Wij investeren onafgebroken in de vernieuwing van onze technologie,” zegt Marguerite Gerritsen van het bedrijf. “Wij proberen onze efficiëncy te verbeteren. De installatie van een nieuwe blaaslijn is daarbije een zoveelste stap.”

General manager Erik Wollaert: “Wij blijven steeds gaan voor vernieuwende toepassingen. Dat is meer dan ooit onze kracht. Zowel op kwalitatief als op creatief vlak behouden we onze voorsprong op de internationale concurrentie. De nieuwe lijn is overigens in eigen huis ontwikkeld in nauwe samenwerking met onze leveranciers.”

Valéron Strength Films is ondertussen in handen van de Amerikaanse groep Illinois Tool Works. De groep stelt 200 mensen tewerk waarvan 90 in Essen. Valéron Strength Films tekende verleden jaar voor een omzet van pakweg 100 miljoen dollar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.