Nieuws Antwerpen Verkeerssituatie Zwijndrecht en Linkeroever wijzigt sterk

Verkeerssituatie Zwijndrecht en Linkeroever wijzigt sterk

Verkeerssituatie Zwijndrecht en Linkeroever wijzigt sterk

Op de Antwerpse Linkerscheldeoever wijzigt de verkeerssituatie op het secundaire wegennet dit weekend fors door de ingebruikname van nieuwe infrastructuur. Het gaat onder meer om de nieuwe verbindingsweg tussen P+R Blancefloerlaan en Zwijndrecht en een brug en twee tunnels aan de afrit Zwijndrecht van de E17.

De nieuwe verbindingsweg opent zaterdag en moet bestemmingsverkeer van Linkeroever en Zwijndrecht vlotter van en naar de E17 krijgen en sluipverkeer in de omgeving ontmoedigen. Nog vanaf zaterdag zal de afrit Zwijndrecht van de E17 vanuit Gent niet meer aansluiten op de Pastoor Coplaan, maar (via een brug) op de nieuwe en verlegde Hoefijzersingel. Via een eerste nieuwe tunnel onder de snelweg bereik je de verbindingsweg tot aan de P+R/Blancefloerlaan en de Pastoor Coplaan.

Volg je de Hoefijzersingel tot aan de tweede nieuwe tunnel dan rijd je daar de E17 onderdoor naar de Antwerpsesteenweg. Het kruispunt Hoefijzersingel-Antwerpsesteenweg zal wel pas in april klaar zijn. Maandag sluit de tijdelijke P+R tussen de op- en afrit Linkeroever, aangezien dan ook de nieuwe P+R Linkeroever opent, net als de bijhorende nieuwe tramhalte, keerlus voor trams en fietstunnel onder de Blancefloerlaan. Ook de P+R Blancefloer 2 aan Middenvijver zal gedeeltelijk worden afgesloten, de stad Antwerpen zal daar een blauwe parkeerzone inrichten.

De nieuwe verkeerssituatie wordt voorbereid in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 januari. Een overzicht van de hinder die dat met zich zal meebrengen staat op www.oosterweelverbinding.be.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

DEME koopt vikingschip

De Antwerpse baggeraar en verlener van maritieme diensten DEME heeft een overeenkomst gesloten met de Noorse rederij Eidesvik voor de… Lees meer